Το Παιχνίδι με τις Λέξεις - theYard.Residency.19
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Το Παιχνίδι με τις Λέξεις - theYard.Residency.19
Το Παιχνίδι με τις Λέξεις - theYard.Residency.19
Άλλα
the world game

Το Παιχνίδι με τις Λέξεις [ 24hour shot – performance / παιχνίδι]

Ο Ολλανδός ιστορικός Γιόχαν Χουιζίνγκα θεωρεί το παιχνίδι ένα από τα αρχαιότερα ένστινκτα του ζωικού βασιλείου, και την ποίηση μια λειτουργία του παίζειν, που λαμβάνει μέρος στον παιχνιδότοπο του νου, σε ένα κόσμο που έχει φτιάξει αποκλειστικά για αυτήν.

Το Παιχνίδι με τις Λέξεις είναι έτσι ένας παραλληλισμός για την πράξη του ποιείν, μια περφόρμανς που παρουσιάζεται υπο τη μορφή ενός ομαδικού παιχνιδιού μνήμης: ξεκινώντας με ένα μέρος και ένα αντικείμενο σε αυτό το μέρος, οι παίκτες προσθέτουν με τη φόρα του ρολογιού ένα αντικείμενο ο καθένας, αφού έχουν επαναλάβει με τη σειρά όλα τα προηγούμενα. Σιγά σιγά δημιουργείται ένα υποσυνείδητο αφήγημα στο μυαλό του κάθε παίκτη, το οποίο επακόλουθα ενημερώνει τις λέξεις που θα προσθέσει μετά, με τον ίδιο τρόπο που ένας ποιητής θα συνέθετε της γραμμές του έργου του.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν κανένας απο τους παίκτες δεν μπορεί να θυμηθεί την επόμενη λέξη. Με αυτόν τον τρόπο, το παιχνίδι είναι επίσης μια ομαδική προσπάθεια διατήρησης της μνήμης.

Στο Παλιό Ξυδάδικο έσιει πέντε παίκτες, εφτά κάττους, καθίσματα, τρείς ώρες, πέτρες, δυό μάτια γαλανά, θεατές, μια ιστορία, κόκκινα μαξιλάρια, έξι δέντα, μια βιβλιοθήκη, μια κάσια τσίπς, περφόρμανς άρτ, τον Robin Williams, τον Ρόλαντ Μπάρτ, ατέλειωτο Red Bull, μια ροδιά, το Δέλτα του Νείλου, τη Ρωξάνη, ένα κουτί εισφορών, το γοβάκι της Cinderellaς, εκρήξεις, μιά μόνο μαζορέτα, τζαι έναν Απώτερο Σκοπό.

Διάρκεια φιλοξενίας 24 ώρες

Χώρος:
Παλιό Ξυδάδικο
Γενεθλίου Μιτέλλα 34. Λεμεσός,
Λεμεσός 3036, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 99 985 232
Ιστοσελίδα: www.mitos.org.cy/vinegar-factory

Συντελεστές:
Καλλιτέχνης/Συντονιστής – Άδωνης Αρχοντίδης
Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Πληροφορίες:
29.06 | 19:00 – 22:00

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο : +357 99 686 704


DATE AND TIME
Σάββατο, Ιουνίου 29, 2019, 19:00 - 22:00
LOCATION
Λεμεσός
Δήμος Λεμεσού

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input