fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Douce France - Σ.Ο.Κ.
Douce France - Σ.Ο.Κ.
Μουσική
2-Patrick-Gallois.jpg

DOUCE FRANCE
 
Λευκωσία: Πέμπτη 8 Απριλίου 2021
Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:30
Πάφος: Παρασκευή 9 Απριλίου 2021
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

 
Στη συναυλία αυτή η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα παρουσιάσει Γαλλική μουσική από διαφορετικές ιστορικές περιόδους καθώς και μουσική με γαλλικές επιρροές, ξεκινώντας από τη Συμφωνία αρ. 31 σε Ρε μείζονα του WolfgangAmadeusMozart, τη διάσημη συμφωνία «του Παρισιού». Γραμμένη στη διάρκεια μιας παραμονής του Mozartστο Παρίσι στα 1778, ο συνθέτης αξιοποίησε δεόντως τις ορχηστρικές δυνάμεις που ήταν διαθέσιμες στο Παρίσι εκείνη την περίοδο, και μάλιστα ήταν η πρώτη συμφωνία του που περιλάμβανε κλαρινέτα, ένα όργανο το οποίο έκτοτε έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με τη Γαλλία.
 
Παρότι ο Arthu rHonegger είναι Ελβετικής καταγωγής, για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του έζησε στη Γαλλία και υπήρξε μέλος των “Les Six”, όπως αποκαλείτο μία ομάδα συνθετών οι οποίοι εργάζονταν στην περιοχή του Montparnasse στο Παρίσι, και με τους οποίους συνεργάστηκε ιδιαίτερα ο Jean Cocteau στη δεκαετία του 1920. Το Pastoraled’été του Honegger γράφτηκε το 1921 και πρωτοπαίχτηκε στη Salle Gaveau. Πρόκειται για ένα νοσταλγικό συμφωνικό ποίημα για μικρή ορχήστρα, εμπνευσμένο από το καλοκαίρι στα χωριά των Ελβετικών Άλπεων. Ο συνθέτης σημειώνει στο πάνω μέρος της παρτιτούρας ένα στίχο του Rimbaud: ‘J’ai embrassé l’aubed’ été’ («Αγκάλιασα την καλοκαιρινή αυγή»).
 
Το κύριο έργο του προγράμματός μας είναι η Συμφωνία αρ. 1 του Charles Gounod. Παρότι ο Gounod είναι πιο γνωστός για την οπερατική και τη θρησκευτική του μουσική, υπήρξε επίσης σημαντικός μέντορας της νεότερης γενιάς Γάλλων συνθετών κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, περιλαμβανομένων των Saint-Saëns, Massenetκαι Bizet. Στην 1η Συμφωνία (1855) αυτού του κατ'εξοχήν Γάλλου συνθέτη διαφαίνεται η επίδραση της Γερμανικής κλασικής συμφωνικής παράδοσης, ιδιαίτερα αυτή των Mendelssohn και Beethoven.
 
Πέραν των «γαλλικών» έργων του προγράμματός μας, συνεχίζουμε να δίνουμε  βήμα στους μουσικούς της Σ.Ο.Κ. ως σολίστ, με τον κλαρινετίστα μας Άγγελο Αγγελίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει το Κοντσερτίνο για κλαρινέτο του Carl Mariavon Weber.
 
Wolfgang Amadeus Mozart: Συμφωνία αρ. 31, K. 297 («του Παρισιού»)
Arthur Honegger: Pastoraled'été (Ποιμενικό του καλοκαιριού), H. 31   
Carl Maria von Weber: Κοντσερτίνο για κλαρινέτο σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 26
Charles Gounod: Συμφωνία αρ.1 σε Ρε μείζονα
 
Σολίστ: Άγγελος Αγγελίδης (κλαρινέτο)
Μαέστρος: PatrickGallois
 
Με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου
Στο πλαίσιο της σαιζόν Γαλλοφωνίας
 
Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου
 
Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)

Προ πώληση εισιτηρίων:
  • Διαδικτυακά από την ιστοσελίδα cyso.interticket.com
  • Για τη συναυλία στη Λευκωσία, εισιτήρια διατίθενται, επίσης, στο ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00.
  • Δεν θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία των θεάτρων τη μέρα της συναυλίας
Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία, 22 410181)
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο (Ανδρέα Γερούδη 27, 8010 Πάφος, 26 222286)
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κωνσταντία Ηλία στο 22 463135 ή στο c.elia@cyso.org.cy
 
 
DATE AND TIME
Πέμπτη, Απριλίου 08, 2021, 20:30
Λήξη: Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
LOCATION
Λευκωσία, Πάφος
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.