fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Μουσικά Τοπία
Μουσικά Τοπία
Μουσική
1-CySO-2021.jpg

ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙA

Λεμεσός: Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, Θέατρο Ριάλτο, 20:30
Λευκωσία Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, Θεατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 20:30

 
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη μουσική του 20ού αιώνα με τρία εξαιρετικά έργα τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες τοποθεσίες και εμπνέονται από τις αισθήσεις, τη φύση, τη ζωή και την ενέργειά τους.

Η συναυλία ξεκινά με το έργο Orawa(1986) για ορχήστρα εγχόρδων του Πολωνού συνθέτη Wojciech Kilar, ένα από τα πιο δημοφιλή του έργα.  Πηγή έμπνευσης ήταν η περιοχή Orawaπου βρίσκεται στα όρη Τάτρα, μεταξύ Σλοβακίας και Πολωνίας καθώς και ο ομώνυμος ποταμός που τη διατρέχει. Εντάσσεται δε στον κύκλο έργων «Όρη Τάτρα» του συνθέτη. Σε συνέντευξή του, ο συνθέτης δήλωσε για το έργο: «το Orawa είναι το μόνο κομμάτι του οποίου δεν θα άλλαζα ούτε νότα, παρόλο που το έχω επανεξετάσει επανειλημμένα. [...] Αυτό που έχει επιτευχθεί μέσα από αυτό αποτελεί την αδιάκοπη μου επιδίωξη – να δώσω τον καλύτερο δυνατό Kilar.»

Και από τη δεκαετία των ’80 πάμε πίσω σε αυτή του ’40 και στο εμβληματικό έργο Άνοιξη στα Απαλλάχια του Αμερικανού συνθέτη AaronCopland. Το έργο γράφτηκε αρχικά ως μουσική για μπαλέτο για τη διάσημη ομάδα χορού Martha Graham και η υπόθεση εκτυλίσσεται τον 19ο αιώνα σε ένα αγροτικό σπιτάκι στην Πενσυλβάνια. Το μπαλέτο ήταν τεράστια επιτυχία και το 1945 ο Copland βραβεύθηκε για αυτό με το Βραβείο Pulitzer. Ακολούθως του ζητήθηκε να δημιουργήσει μια ορχηστρική σουίτα από τη μουσική του μπαλέτου και το αποτέλεσμα ήταν η σουίτα για 13 όργανα που θα ακούσετε στη συναυλία μας.

Το πρόγραμμα κλείνει με τη Συμφωνιέτα “La Jolla” του Τσέχου συνθέτη Bohuslav Martinů την οποία έγραψε το 1950 όταν βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έργο πήρε τον τίτλο της πόλης La Jolla στην Φλώριδα από την οποία προήλθε και η ανάθεσή του. Από τον συνθέτη είχε ζητηθεί να γράψει ένα έργο μελωδικό και προσιτό για το κοινό. Και αυτό έκανε! Η Σινφονιέττα του είναι ένα χαρούμενο έργο, γεμάτο σπιρτάδα, ενέργεια και χρώμα, και ολοκληρώνει με καλή διάθεση το μουσικό μας ταξίδι. 
 
Wojciech Kilar: Orawa        
Aaron Copland: Άνοιξη στα Απαλλάχια, σουίτα για 13 όργανα      
Bohuslav Jan Martinů: Συμφωνιέτα“La Jolla”, H. 328      
 
Μαέστρος: Patrick Gallois
 
Υποστηρικτές: ΘέατροΡιάλτο, ΔήμοςΛεμεσού
 
Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)
Προπώληση εισιτηρίων:
  • Για τη συναυλία στο Θέατρο Ριάλτο, από την ιστοσελίδα rialto.interticket.com - Rialto App και το ταμείο του θεάτρου: Δευ.- Παρ. 10.00-15.00
  • Για τη συναυλία στο Θέατρο Παλλάς, από την ιστοσελίδα cyso.interticket.com   
και το ταμείο του Θεάτρου κάθε Τετάρτη 16:00-19:00.
  • Δεν θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία των θεάτρων τ η μέρα της συναυλίας
Θέατρο Ριάλτο (Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, 3040 Λεμεσός, 77777745)
Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία, 22 410181)
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κωνσταντία Ηλία στο 22 463135 ή στο c.elia@cyso.org.cy
 
 
DATE AND TIME
Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021, 20:30
Λήξη: Παρασκευή, Απριλίου 16, 2021
LOCATION
Λευκωσία, Λεμεσός
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.