fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου
4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου
Φεστιβάλ
AEI2021-FB-cover-01.jpg

    Το 4ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου (σε συντομογραφία ως Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2021) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 11  Ιουλίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στο κέντρο της Λευκωσίας.
Το φετινό Φεστιβάλ στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, η Εθνική Επιτροπή UNESCO Κύπρου, το Γαλλικό Ινστιτούτο, οι Πρεσβείες της Ελλάδας, της Πολωνίας και της Ολλανδίας, η Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το ΡΙΚ ως ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας.
Το πενταήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2021 περιλαμβάνει 19 αρχαιολογικά, εθνογραφικά και ιστορικά ντοκιμαντέρ από την Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Λίβανο, Τουρκία, Ελλάδα, Ουκρανία, Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία και Πολωνία. 
Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, θα προβάλλονται ταυτόχρονα  και διαδικτυακά, μέσα από ειδική πλατφόρμα που έχουμε μισθώσει. 
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2021 περιλαμβάνει: 
Κινηματογραφικές προβολές μεταξύ 8:00 μ.μ. και 11:30 μ.μ. στον χώρο του αμφιθεάτρου του ΠΙΤΚ.  Θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του κοινού  από την πανδημία COVID 19  που προνοούνται από τα διατάγματα του Υπ. Υγείας. 
Για όσες προβολές θα παρευρίσκονται οι σκηνοθέτες, θα ακολουθεί σύντομη συζήτηση με το κοινό. 
Κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα γίνει απονομή τιμητικού βραβείου στον σκηνοθέτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη για την συνολική του συνεισφορά στην καταγραφή της ιστορίας της Κύπρου  μέσα από τον κινηματογραφικό φακό. Θα ακολουθήσει η  προβολή ενός ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο τιμώμενος.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2021 εκτός από προβολές θα έχουμε επίσης τις πιο κάτω δράσεις:
Δυο ενδιαφέρουσες φωτογραφικές εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Η πρώτη έχει τον  τίτλο ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και η δεύτερη  ΧΩΡΟΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ.
Κατά το Σ/Κ 10 και 11/7 θα έχουμε δύο  εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών και αφορούν την αρχαιολογία. Τα εργαστήρια στηρίζουν  το ΠΙΤΚ.
Το Σάββατο 10/7 θα έχουμε τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με κινηματογραφικά θέματα. Ο ιστορικός  κινηματογράφου Δώρος Δημητρίου θα μας μιλήσει για την ιστορία του ντοκιμαντέρ. Οι  εκπαιδεύτριες σε θέματα παιδείας για τα μέσα, Χριστιάνα Βάρδα και Ιάνθη Παπαδήμα θα μας μιλήσουν  για το σενάριο της πραγματικότητας, αφηγηματικές προσεγγίσεις. Τέλος ο βετεράνος Ελλαδίτης σκηνοθέτης Δήμητρης Τράγγαλος θα μας παρουσιάσει το θέμα" το μοντάζ στο ντοκιμαντέρ".
Για περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις εκπαιδευτικές δράσεις  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: aei-filmfestival.org

Χώρος:
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Ταχυδρομική διεύθυνση:  Φανερωμένης, 86-90, 1011 Λευκωσία 

Αριθμός Τηλεφώνου:  +357 99694407      
Φαξ: +357 22339286
Ιστοσελίδα: https://aei-filmfestival.org     
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/cyprus.aei.film.festival

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης: 7-11 Ιουλίου 2021

Ώρα έναρξης προβολών/Ώρα λήξης προβολών: 19:30 – 23:30

Τιμή Εισόδου/Εισιτήριο: €2 ανά ταινία

Στοιχεία Επικοινωνίας Διοργανωτή:
Όνομα: A.E.I. AUDIOVISUAL FORUM
Tηλέφωνο: 99694407
Hλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Tαχυδρομική διεύθυνση: Κυρηνείας 95, Διαμ. 201, Αγλαντζιά, 2113, Λευκωσία 

Πρόγραμμα
DATE AND TIME
Έναρξη: Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2021 -  19:30
Λήξη: Κυριακή, Ιουλίου 11, 2021 - 23:30
LOCATION
Λευκωσία
LEFKOSIA MUNICIPALITY
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.