fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»13ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού
13ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού
Φεστιβάλ
festival karpouziou.jpg
Μετά τις αναβολές το τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου επανέρχεται δυναμικά με την οργάνωση του 13ου Παγκύπριου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Καρπουζιού. Το φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 08 Ιουλίου 2022, στις 8:15μμ στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου.
 
Ανάμεσα στους στόχους του Φεστιβάλ, πέρα από την  ανάδειξη και προώθηση της καρπουζοκαλλιέργειας, είναι η προώθηση παράγωγων του καρπουζιού,  όπως γλυκό, παγωτό και κοκτέιλ καρπουζιού, καθώς επίσης και η δημιουργία νέων και πρωτότυπων γαστρονομικών συνταγών με βάση το καρπούζι.  Ως εκ τούτου, μέσα στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου προγραμματίζεται η διοργάνωση ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου για τη δημιουργία πρωτότυπων συνταγών, καθώς επίσης και την προώθηση και συμπερίληψη τους στα μενού χώρων εστίασης, προσφέροντας νέες γαστρονομικές εμπειρίες, τόσο σε ντόπιους όσο και σε επισκέπτες του νησιού μας από το εξωτερικό.  Το εξειδικευμένο αυτό εργαστήριο με τον τίτλο «Γαστρονομίες με Καρπούζι» έχει προγραμματιστεί στις 6 Ιουλίου 2022 από τις 10:30 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της CyprusMillersAcademy (Μύλοι Χατζηγιώρκη) στο Φρέναρος.  Είναι αποκλειστικά για επαγγελματίες και στόχος των εν λόγω εργαστηρίων είναι η συμπερίληψη των νέων αυτών και πρωτότυπων συνταγών σε ειδικά μενού για την περίοδο του καλοκαιριού σε χώρους εστίασης.
 
 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα δοκιμάσει γλυκό καρπούζι, παγωτό καρπούζι καθώς και κοκτέιλ από καρπούζι. Με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η παρασκευή του παραδοσιακού κοκκινοχωριάτικου χαλουμιού και η κατασκευή παραδοσιακών καρεκλών. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τμήματα με ζωγραφιές προσώπου (Face Paintings) με θέμα το καρπούζι, παιδικές κατασκευές καθώς επίσης και πολλές εκπλήξεις. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, καθότι τα συμμετέχοντα οργανωμένα σύνολα έχουν την δυνατότητα πώλησης φαγητών, ποτών, παραδοσιακών προϊόντων, κατασκευών και άλλων προϊόντων.
 
Το 13ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καρπουζιού τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου, ο οποίος θα σημάνει την έναρξή του  και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Χώρος:
Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Λεωφόρος Φώτη Πίττα, 5350, Φρέναρος
Τηλ: +357 23821389 / +35799484922
Ιστοσελίδα: https://phrenaros.org.cy
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/PagkyprioFestivalKarpouziou  

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης:  8 Ιουλίου 2022

Ώρα έναρξης/Ώρα λήξης:  20:15

Είσοδος:  Ελεύθερη
DATE AND TIME
Παρασκευή, Ιουλίου 08, 2022, 20:15
LOCATION
Αμμόχωστος
FRENAROS
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.