fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Windcraft Music Fest 8
Windcraft Music Fest 8
Φεστιβάλ
windcraft2022.jpg
Από την έθνικ και την τζαζ μέχρι την techno – το μουσικό φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα πνευστά επιστρέφει με χορευτική διάθεση.

Το Windcraft Music Fest ετοιμάζει ένα γκρουβάτο και δυναμικό comeback, με ένα διεθνές line-up από σχήματα που παντρεύουν τις παραδοσιακές μουσικές του κόσμου με την τζαζ και τα χορευτικά beats της ηλεκτρονικής μουσικής. Για όγδοη χρονιά, το Windcraft Music Fest θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Κατύδατα της επαρχίας Λευκωσίας στις 5, 6 και 7 Αυγούστου 2022, στήνοντας μια αέρινη γιορτή με πρωταγωνιστές τα πνευστά και καλώντας άτομα κάθε ηλικίας να συμμετέχουν. Το καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συναυλίες, τριήμερα μουσικά σεμινάρια για πνευστά και φωνή, ποικίλα εργαστήρια, καθώς και ένα διαδραστικό παράλληλο πρόγραμμα.

Το φετινό πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει επιλεγμένα Κυπριακά και διεθνή σχήματα που θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις. Συνδυάζοντας μοντέρνους ήχους με τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, θα δημιουργήσουν ένα κράμα μουσικών στυλ που θα μας παρασύρει σε πλήθος συναισθημάτων και που σίγουρα θα μας κάνει να χορέψουμε. Ξεχωρίζουν τέσσερα καταξιωμένα διεθνή σχήματα, στα οποία τα πνευστά έχουν σημαντικό ρόλο: το σχήμα Fanfara Station (Ιταλία, Τυνησία, ΗΠΑ) που δένει τα πνευστά με Μαγκρέπ τραγούδια και ηλεκτρονικούς ήχους, το τρίο Bobby Rausch (Γερμανία) που χρησιμοποιεί τύμπανα και δύο βαθύφωνα πνευστά για να μας μεταφέρει στις χορευτικές σκηνές του Βερολίνου, το τρίο του κιθαρίστα και τρομπετίστα Ofer Mizrahi (Ισραήλ) ο οποίος συνδυάζει με ευαισθησία τη μουσική της Δύσης με αυτή της Ανατολής, καθώς και η δυναμική μπάντα Technobrass (Βραζιλία) που εκπέμπει την ενέργεια της techno μουσικής χρησιμοποιώντας μόνο πνευστά και κρουστά. Από την Κύπρο θα φιλοξενηθούν δύο ξεχωριστά σχήματα που αποτελούνται από εξαιρετικούς νεαρούς μουσικούς: το πρότζεκτ «Χαρά» της φλαουτίστριας Ελεονώρας Ρούσου καθώς και το κουιντέτο του κιθαρίστα Αλέξη Κάσινου.

Μουσικές παραστάσεις θα ξεδιπλώνονται και στα σοκάκια και τις πλατείες του χωριού, με τους Alarga Ensemble, το μουσικό σύνολο ΤΡΟΠΟΣ και το Windcraft Band να ερμηνεύουν παραδοσιακές μουσικές από την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ αυθόρμητες μουσικές συνευρέσεις και jam sessions θα μας συνοδεύουν μέχρι τις πρωινές ώρες.  Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί μια in situ ηχητική εγκατάσταση της συνθέτριας Στέλλα Ν. Χρίστου που θα προκύψει μετά από επιτόπια έρευνα στο χωριό. 
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα συμμετέχουν έμπειροι και διακεκριμένοι μουσικοί και παιδαγωγοί, οι οποίοι θα προσφέρουν μουσικά σεμινάρια: ο Γιάννης Δίσκος (Imam Baildi, Μουσικό Κουτί-ΕΡΤ) θα συντονίσει ένα εργαστήρι βαλκανικής μουσικής για πνευστά, οι μουσικοί του σχήματος Bobby Rausch θα παρουσιάσουν τη χρήση ακουστικών και ηλεκτρονικών εφφέ στην ερμηνεία τους και η Έλενα Ξυδά θα συντονίσει ένα acapella φωνητικό σύνολο. Επιπλέον, η Ελενίτσα Γεωργίου θα διδάξει σε μικρά παιδιά παραδοσιακά τραγούδια, φτιάχνοντας μια χορωδία με γλυκιές φωνές, ενώ οι Alice Ayvazian και Κάλια Λοϊζίδου θα παρουσιάσουν εργαστήρι που ενσωματώνει το τραγούδι μπλουζ με τον χορό.  
Τέλος, το παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώνεται με δράσεις και παραστάσεις για όλη την οικογένεια: τη μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Με δυό παπούτσια από χαρτί» με τους Μαρίνα Κατσαρή και Γιάννη Κουτή, την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου «Ηλιοβούττημαν», εργαστήρι κυανοτυπίας με αγριολούλουδα και βότανα, καθώς και παιχνίδια γνώσεων και εξερεύνησης του χωριού.
Το Windcraft Music Fest είναι μια μουσική γιορτή που θέτει την καλλιτεχνική δημιουργία στο επίκεντρο και προσκαλεί τον καθένα και την καθεμιά να συμμετέχουν ανταλλάσσοντας εμπειρίες και στιγμές διασκέδασης. Παράλληλα, εμπλέκει ενεργά την κοινότητα των Κατυδάτων στην διοργάνωση, προβάλλοντας τις ιστορίες, τις παραδόσεις και την τοπογραφία του χωριού μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Η εκδήλωση συνδυάζει αρμονικά τις παραδοσιακές με τις μοντέρνες τέχνες και τη ζωή της υπαίθρου με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας κοινότητας αλληλεπίδρασης καταργώντας οποιαδήποτε πολιτισμικά και ηλικιακά σύνορα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Windcraft Loud και έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας EFFE Label 2022-2023.

???? ??:
5/8
ALARGA ENSEMBLE (CY)
OFER MIZRAHI TRIO (ISR)
FANFARA STATION (IT/TUN/USA)

6/8
TROPOS ENSEMBLE (CY)
ELEONORA ROUSSOU "HARÁ" (CY)
BOBBY RAUSCH (DE)

7/8
WINDCRAFT BAND (CY)
ALEXIS KASINOS QUINTET (CY)
TECHNOBRASS (BR)
 
Δείτετοαναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλστηνιστοσελίδα www.windcraftmusicfest.com.
 
Επικοινωνία/Δηλώσειςσυμμετοχήςγια εργαστήρια: +357 22 377748, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διαδικτυακή προπώληση εισιτηρίων: soldoutticketbox.com.
 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Windcraft Loud
ΧΟΡΗΓΟΣ: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ.
ΧΟΡΗΓΟΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Καθημερινή Κύπρου
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Πρεσβεία Ισραήλ,  Hellenic Minerals, Φιλήμων Γεύσεις, Κοινοτικό Συμβούλιο Κατυδάτων, Λέλλος Π. Δημητριάδης Δικηγορικό γραφείο, Δ.Ε.Π.Ε., Sunset Sound, AA MPSound, Windcraft Music Centre.

Χώρος:
Κατύδατα
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Επαρχία Λευκωσίας
Ιστοσελίδα: www.windcraftmusicfest.com
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
https://www.facebook.com/windcraftmusicfest
https://www.instagram.com/windcraft_music_fest/?hl=en

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης: 5-7 Αυγούστου 2022

Ώρα έναρξης/Ώρα λήξης:   10:00-00:00

Τιμή Εισόδου/Εισιτήριο:  Προπώληση €15 / 1ήμερο, €35 / 3ήμερο. Στην είσοδο (κατόπιν διαθεσιμότητας) €20 / 1ήμερο, €45 / 3ήμερο. Παιδιά κάτω των 12 δωρεάν.

DATE AND TIME
Έναρξη: Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2022 -  10:00
Λήξη: Κυριακή, Αυγούστου 07, 2022 - 00:00
LOCATION
Λευκωσία
KATYDATA
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.