fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Φεστιβάλ Κυπριακής Παραδοσιακής Βραδιάς
Φεστιβάλ Κυπριακής Παραδοσιακής Βραδιάς
Φεστιβάλ
Photo 1 Grapes.jpg
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα τα οποία θα παρουσιάζουν την παρασκευή παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων.
Περίπτερο 1: Απόσταξη ζιβανίας.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε όλη την διαδικασία της απόσταξης. Από το γέμισμα του καζανιού μέχρι και την δοκιμασία του τελικού προϊόντος
Περίπτερο 2: Παρασκευή παλουζέ.
Στο περίπτερο παρασκευής παλουζέ ο επισκέπτης θα μπορεί να παρασκευάσει ο ίδιος τον δικό του παλουζέ με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εθελοντή του περιπτέρου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα μπορεί να γευτεί το τελικό προϊόν.
Περίπτερο 3: Βούττημα σουτζούκου.
Στο περίπτερο 3 θα υπάρχουν έτοιμες κλωστές κεντημένες με καρυδόκουνες και αμυγδαλόκουννες «κατσούνια» και θα μπορεί να βουτήσει στο παχύρευστο υγρό του παλουζέ όσες φορές θα χρειαστεί μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή διάμετρο. Στο  περίπτερο θα υπάρχει και έτοιμο τελικό προϊόν για να μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει.
Περίπτερο 4: Παρασκευή χαλουμιού και αναρής.
Ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει την διαδικασία παρασκευής από το κόψιμο του χαλουμιού μέχρι την διαδικασία συλλογής της αναρής. Θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε όλη την διαδικασία και να δοκιμάσει επί τόπου το ζεστό χαλούμι και την ζεστή αναρή.
Περίπτερο 5: Παρασκευή τραχανά.
Στο περίπτερο 5 θα παρουσιάζεται η διαδικασία ψησίματος και κοψίματος του τραχανά. Και εδώ ο επισκέπτης θα μπορεί να γευτεί και να συμμετέχει στην διαδικασία.
Περίπτερο 6: Παρασκευή παραδοσιακού παστελιού.
Σε αυτό το περίπτερο υπεύθυνη θα είναι η κυρία Στέλλα Μαλούππα, άτομο με μεγάλη εμπειρία στην παρασκευή του παραδοσιακού παστελιού.  Ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρασκευή του παστελιού, να δοκιμάσει το τελικό προϊόν και επίσης να αγοράσει εάν επιθυμεί.
Περίπτερο 7: Παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού σε ξυλόφουρνο.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος όπου θα πυρωθεί με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε αυτό το περίπτερο θα μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθήσει την διαδικασία του ζυμώματος και το πλάσιμο του ψωμιού. Ακολούθως θα μπορεί να παρακολουθήσει και να λάβει μέρος στην διαδικασία του φουρνίσματος. Θα υπάρχουν έτοιμα ψωμιά για να δοκιμάσουν οι επισκέπτες και εάν επιθυμούν να αγοράσουν.
Περίπτερο 8: Καλαθοπλεκτική/ψαθοπλεκτική και κατασκευή τόνενης καρέκλας.
Στο περίπτερο αυτό υπεύθυνος θα είναι ο χειροτέχνης Αθηνόδωρος Γεωργίου ο οποίος είναι έμπειρος καλαθοπλέκτης και θα παρουσιάζει καλαθοπλεκτική/ψαθοπλεκτική και δέσιμο τόνενης καρέκλας. Ο επισκέπτης θα μπορεί να μπορεί να λάβει μέρος  στην διαδικασία και να ακούσει την διήγηση της ιστορίας της καλαθοπλεκτικής.
Περίπτερο 9: Παραδοσιακά αλλαντικά.
Στο περίπτερο 9 θα παρουσιάζονται τα παραδοσιακά  αλλαντικά τα οποία παρασκευάζονται στο χωριό μας από την εταιρεία Κώστας Τομάζου Λτδ. Ο επισκέπτης θα έχει τη  δυνατότητα να δοκιμάσει ποικιλία αλλαντικών και να ακούσει την περιγραφή της παρασκευής τους. Θα υπάρχουν συσκευασμένα αλλαντικά για όποιον επιθυμεί να αγοράσει. 
Καλλιτεχνικό μέρος:
Κυπριακό παραδοσιακό συγκρότημα «Μιχάλη Χατζημηχαήλ». Μαζί τους και η 
  • Άντρη Καραντώνη στο τραγούδι.
  • Χορευτικό συγκρότημα Αγίου Επιφανίου.
  • Χορευτικό συγκρότημα «Η βούρκα».
Τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και θα καλέσουν το κοινό να συμμετάσχει.
Στην σκηνή θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο πατητήρι σταφυλιών. Ο κύριος Αθηνόδωρος Γεωργίου θα εμφανιστεί στην  σκηνή συνοδευόμενος από ένα χαριτωμένο γαϊδουράκι φορτωμένο με κοφίνια γεμάτα σταφύλι. Στην συνέχεια οι χορευτές και ο κύριος Αθηνόδωρος θα παρουσιάσουν με καλλιτεχνικό τρόπο το γέμισμα του πατητηριού με τα σταφύλια και στην συνέχεια το πάτημα των σταφυλιών και την απόσταξη του μούστου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πατήσει τα σταφύλια και να αναβιώσει αυτό το έθιμο με το οποίο μεγάλωσαν οι παππούδες μας.
 
  • Παρουσίαση κυπριακού παραδοσιακού χορού των ποτηριών από τον Κύριο Ντίνο Κκαντή.
Το κοινό θα καλείτε να τοποθετεί τα ποτήρια και να χορεύει. Οι πιο τολμηροί θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στον συγκεκριμένο χορό. 
Το μουσικό συγκρότημα θα συνεχίσει με παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια και το κοινό θα διασκεδάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλείται φαγητό το οποίο έχει αναλάβει να ετοιμάσει  ο σύνδεσμος γονέων του Δημοτικού σχολείου και του δημόσιου νηπιαγωγείο Αγίου Επιφανίου. Ταέσοδαθαπάνεσταταμείατωνσυνδέσμωνγονέων.

Χώρος
Γήπεδο Δημοτικού σχολείου Αγίου Επιφανίου
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Χριστόφορου Κωνσταντίνου 2, Άγιος Επιφάνιος, 2610, Λευκωσία
Τηλ: +357 22633901                           
Φαξ:
+357 22633902
Ιστοσελίδα:www.agiosepifanios.org
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook: Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής 

Ημερομηνία έναρξης / Ημερομηνία λήξης: 26 Αυγούστου 2022

Ώρα έναρξης / Ώρα λήξης: 18:00 - 02:00 

Τιμή Εισόδου/ Εισιτήριο:  Δωρεάν

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ
DATE AND TIME
Έναρξη: Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2022 -  18:00
Λήξη: Σάββατο, Αυγούστου 27, 2022 - 02:00
LOCATION

AGIOS EPIFANIOS OREINIS
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.