fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»ΣΟΚ - Starlight 2 - Μεγάλοι Ερμηνευτές
ΣΟΚ - Starlight 2 - Μεγάλοι Ερμηνευτές
Μουσική
8-Charles-Olivieri-Munroe.jpg
Starlight 2 - Μεγάλοι Ερμηνευτές
 
Λευκωσία: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30

Λεμεσός: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
SergeiRachmaninov: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε Ρε ελάσονα, έργο 30
PiotrIlyichTchaikovsky: Συμφωνία αρ. 4 σε Φα ελάσονα, έργο 36
 
IgorTchetuevπιάνο
CharlesOlivieri-Munroeμαέστρος
 
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μεγάλη χαρά ξανασυνεργάζεται με τον εκπληκτικό Ουκρανό πιανίστα Igor Tchetuev του οποίου η εμπνευσμένη ερμηνεία κατέπληξε το κοινό μας πέρυσι. Ο διάσημος σολίστ θα ερμηνεύσει το θρυλικό Κονσέρτο αρ. 3 για πιάνο του Sergei Rachmaninov, ένα από τα πιο απαιτητικά πιανιστικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμη ρωσικό αριστούργημα: την Τέταρτη Συμφωνία του Tchaikovskyη οποία εξερευνά την έννοια της πίστης. Ο ίδιος ο συνθέτης δήλωσε για αυτήν σε μια επιστολή του: «Λατρεύω αυτό το παιδί μου. Είναι από τις λίγες συνθέσεις μου που δεν με απογοήτευσαν. Είναι το καλύτερο συμφωνικό μου έργο». Tις συναυλίες θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος CharlesOlivieri-Munroe, ένας μαέστρος oοποίος φιλοξενείται συχνά από την ορχήστρα τα τελευταία χρόνια.
 
Υποστηρικτής: Κυπροελβετικός Σύνδεσμος
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ IGORTCHETUEV
 
« OTchetuevδημιούργησε αυθεντική συναισθηματική έξαρση – έναν ήχο τον οποίο εύκολα θα αναγνώριζαν οι Neuhaus, Sofronitskyκαι Richter. Εκείνη την ακαθόριστη «Ρωσική» ποιότητα στη μεσαία περιοχή του πιάνου, τις «κρυστάλλινες» ψηλές νότες και τις στιβαρές μπάσες, σε συνδυασμό με μια πολύ δυνατή ερμηνευτική προσωπικότητα. Με μια λέξη – εξαίσιος! » Ρεσιτάλ στο WigmoreHall, Λονδίνο, 26 Μαΐου 2009, ClassicalMusic, RobPennock
 
OIgorTchetuevγεννήθηκε στη Σεβαστούπολη (Ουκρανία) το 1980. Το 1998, στην ηλικία των 18 ετών κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “ArthurRubinstein” ενώ επίσης ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος του κοινού.
 
Ο IgorTchetuevσυνεργάζεται τακτικά με ορχήστρες όπως Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας υπό τη διεύθυνση του NeemeJärvi, WDRΚολωνίας υπό τη διεύθυνση του SemyonBychkov, Φιλαρμονική Ορχήστρα Λονδίνου (1ο Tchaikovsky), Ορχήστρα Μαριίνσκυ υπό τη διεύθυνση του ValeryGergiev(3ο Prokofiev), Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ (1ο Chopin), Φιλαρμονική της Βέρνης, Εθνική Ορχήστρα του Μονπελιέ (1ο Tchaikovsky/ AriRasilainen), Συμφωνική Ορχήστρα του Μπιλμπάο υπό τη διεύθυνση του GünterNeuhold(1ο Tchaikovsky), Εθνική Φιλαρμονική Ρωσίας υπό τη διεύθυνση του Ken-DavidMasur(Τριπλό Beethoven), και πολλές άλλες.
Οι ηχογραφήσεις του έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία: Σονάτες για βιολί του Prokofievμε τον βιολιστή AndreiBielov(Naxos), “RomanticEtudes” με έργα Schumann, Chopin, Liszt, Scriabin(Tri-MClassic), Τρεις Σονάτες Chopin(Orfeo), “AlfredSchnittke: CompletePianoSonatas” (CaroMitis, Ρωσία) (PreisderDeutschenSchallplattenKritikστη Γερμανία, R10 στο Classica-Repertoireτης Γαλλίας και ένα υπέροχο άρθρο στο GramophoneMagazine) και πρόσφατα ηχογράφησε τους πρώτους πέντε τόμους από σειρά με όλες τις Σονάτες του Beethoven(CaroMitis, Russia) με διθυραμβικές κριτικές, και μία ηχογράφηση με έργα Medtnerμε τη βιολίστρια ChloeHanslip(Hyperion).
 
OIgorTchetuevείναι καθηγητής στη Σχολή Μουσικής της Λωζάνης (HEMU) από την καλλιτεχνική περίοδο 2021-22.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHARLESOLIVIERI-MUNROE
 
Ο Olivieri-Munroeγοητεύει το κοινό χάρη σε ένα «συνδυασμό ταλέντου και χαρισματικότητας» (NewYorkTimes) και ενός «πάθους για ένα ατόφιο ορχηστρικό ήχο» (TorontoStar), καθώς και μία αποδεδειγμένη ικανότητα επικοινωνίας με ένα εξαιρετικά ποικιλόμορφο ακροατήριο.
 
Σήμερα, είναι Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Μπανγκόκ, Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας στη Γερμανία καθώς και Επίτιμος Κύριος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Βορείου Τσεχίας, της οποίας υπήρξε ο Κύριος μαέστρος στο διάστημα 1997-2014. Είναι επίσης ResidentConductorτου RoundTopFestivalInstituteτου Τέξας, φεστιβάλ με τη μακρύτερη ιστορία στο είδος του στις ΗΠΑ.
 
Ο  CharlesOlivieri-Munroe παρουσιάζεται τακτικά τόσο με φημισμένες ορχήστρες όσο και σε λυρικές σκηνές παγκοσμίως, που περιλαμβάνουν: Φιλαρμονική του Ισραήλ, Συμφωνική του Μοντρεάλ, Συμφωνική του Τορόντο, Συμφωνική του Σίδνεϋ, Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Συμφωνική του Κυότο, Συμφωνική του Μονάχου, Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Δανίας, Φιλαρμονική της Τσεχίας, κ.α.
 
Γεννημένος στη Μάλτα, ο CharlesOlivieri-Munroeμεγάλωσε στον Καναδά όπου σπούδασε πιάνο με τον φημισμένο παιδαγωγό BorisBerlinστο Βασιλικό Κονσερβατόριο Μουσικής και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Μετά την απόφοίτησή του το 1992, κέρδισε τρεις Καναδικές κρατικές υποτροφίες για σπουδές με τον OtakarTrhlikστην Τσεχία.
 
Hδιεθνής του καριέρα ξεκίνησε μετά από μεγάλες επιτυχίες σε σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Διεύθυνσης του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Άνοιξη Πράγας» 2000.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Sergei Rachmaninov: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε Ρε ελάσονα, έργο 30
PiotrIlyich Tchaikovsky: Συμφωνία αρ. 4 σε Φα ελάσονα, έργο 36
 
Igor Tchetuev πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Charles Olivieri-Munroe
 
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μεγάλη χαρά ξανασυνεργάζεται με τον εκπληκτικό Ουκρανό πιανίστα Igor Tchetuev του οποίου η εμπνευσμένη ερμηνεία κατέπληξε το κοινό μας πέρυσι. Yπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου CharlesOlivieri-Munroe, ο διάσημος σολίστ θα ερμηνεύσει το θρυλικό Κονσέρτο αρ. 3 για πιάνο του Sergei Rachmaninov, ένα από τα πιο απαιτητικά πιανιστικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα ακόμη ρωσικό αριστούργημα: την Τέταρτη Συμφωνία του Tchaikovsky η οποία εξερευνά την έννοια της πίστης. Ο ίδιος ο συνθέτης δήλωσε για αυτήν σε μια επιστολή του: «Λατρεύω αυτό το παιδί μου. Είναι από τις λίγες συνθέσεις μου που δεν με απογοήτευσαν. Είναι το καλύτερο συμφωνικό μου έργο».
 
Υποστηρικτής: Κυπροελβετικός Σύνδεσμος
 
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: €25 / €18 (μειωμένο) 
Ζώνη Β:€20 / €15 (μειωμένο)
Ζώνη Γ: €17 / €12 (μειωμένο)
 
Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίωνΜαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, πολύτεκνες και πενταμελείς οικογένειες με παρουσίαση ταυτότητας.
Δωρεάν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μουσείου 4, 1097 Λευκωσία):
Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com, το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 καιτοΤαμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας 2 ώρες πριν την έναρξη.
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Αγίας Ζώνης 4, 3027 Λεμεσός, 25 377277):
Από την ιστοσελίδα www.soldouttickets.com.cy, τοΤαμείο του Θεάτρου: Δευ-Παρ: 10:00-13:00 & 16:00-19:00, Σαβ. 10:00-13:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.
 
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy 
 
DATE AND TIME
Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2023, 20:30
Λήξη: Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2023
LOCATION
Λευκωσία, Λεμεσός
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.