fbpx
PL
You are here:Home»Wydarzenia»AglanJazz 2022
AglanJazz 2022
Festivals
aglanjazz2022.jpg
AglanJazz 2022
Κρατάει ζωντανό το πάθος για jazz!
 
Το μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ, το AglanJazz, παρουσιάζεται για 17η χρονιά από το Δήμο Αγλαντζιάς στις 6 και 7 Ιουλίου. 
Το φετινό line-upείναι δυνατό και πλούσιο, με τη συμμετοχή σχημάτων και μουσικών από Κύπρο, Γαλλία, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα.
Η Αγλαντζιά θα γίνει Jazzγια δυο μέρες!
 
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τετάρτη 6 Ιουλίου ο Έλληνας πιανίστας και συνθέτης Στάθης Άννινος, ο οποίος, μέσα από τον πλούσιο ήχο ενός πιάνου, και με αφορμή πρωτότυπες συνθέσεις και αγαπημένες του μουσικές, από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο από συγγένειες και αντιθέσεις, αναδεικνύοντας, την πολύπλευρη μουσική του ιδιοσυγκρασία.
 
Στη συνέχεια το AglanJazz θα φιλοξενήσει το Κυπριακό Σχήμα Ermis Michail Electric World, το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.
 
Tο Βιενέζικο κουαρτέτο Sketchbook, θα κλείσει το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς.  Οι τέσσερις νεαροί μουσικοί, με κοινό ενδιαφέρον για τους σύγχρονους δημιουργικούς αυτοσχέδιους ήχους, προσεγγίζουν τη τζαζ από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως μετά-ροκ.
 
Το πρόγραμμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου θα ανοίξει το Γαλλικό Τρίο του Nathan MolletΟ νεαρός πιανίστας Nathan, με μια φρεσκάδα και φαινομενικά απλή προσέγγιση, σε συνδυασμό με σοβαρές τεχνικές δεξιότητες, εξερευνά, είτε μόνος στο πιάνο, είτε με το Trio του διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.  Οι συνθέσεις του αποκαλύπτουν ένα απαιτητικό όραμα για την τζαζ, τόσο ρυθμικά όσο και αρμονικά.
 
Το εξαιρετικό Τρίο DockIn Absolute από το Λουξεμβούργο φιλοξενείται για ακόμη μια φορά στη σκηνή του AglanJazz.  Το Τρίο συνδυάζει διαφορετικά στυλ προοδευτικής τζαζ, κλασικής και ροκ μουσικής, εκτελώντας τις συνθέσεις του πιανίστα. Η μουσική τους είναι ποικιλόμορφη, έντονη, πλούσια σε ανατροπές και μετατρέπεται από λυρική σε ασυγκράτητη, από άγρια σε χαριτωμένη, από βιρτουόζικη και κρυστάλλινη σε διεκδικητική και δραματική, από μαλακή και χαμηλών τόνων σε αεράτη και διαχυτική.
 
Το Φεστιβάλ θα κλείσει το κυπριακό Τρίο του Οδυσσέα Τουμάζου, το οποίο ολοκλήρωσε, το 2019 την ηχογράφηση του πρώτου του στούντιο άλμπουμ “Ensticto”. Το έργο του έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα καθαρά τρίο κιθάρας». Οι συνθέσεις αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις.
 
 
Η jazz στην Κύπρο, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που συνεχώς αυξάνονται καθώς αγαπιέται όλο και από περισσότερους κύπριους και ξένους που ζουν στο νησί.
 

Venue:
Amphitheater, Skali Cultural Center

Start date/End date:  6-7 July 2022
Start time/End time:  20:30

Entrance:  €5

Tickethour, ACS, Δημαρχείο Αγλαντζιάς 22 46 20 58

Website: www.aglanjazz.com
Social media: https://www.facebook.com/Aglantzia

For the programme please click here  
DATE AND TIME
Wednesday, July 06, 2022, 20:30
To Thursday, July 07, 2022
LOCATION
LEFKOSIA
AGLANTZIA
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.