fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Colourful Villages»Colourful Villages

Καλοπαναγιώτης
Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην κοιλάδα της Μαραθάσας, η οποία διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας.  Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα ορεινά θέρετρα της Κύπρου, το οποίο διαθέτει ιαματικές πηγές, πετρόκτιστα παραδοσιακά σπιτάκια, μια υπέροχη παλαιά γειτονιά με λιθόστρωτα δρομάκια και απρόσκοπτη πανοραμική θέα στην κοιλάδα της Μαραθάσας.  Είναι ιδανικό για αγροτουρισμό, αφού βρίσκεται φωλιασμένο σ΄ ένα γαλήνιο και καταπράσινο τοπίο.
 
Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ είναι ένα πραγματικό στολίδι υψίστης ιστορικής σημασίας, αφού σ’αυτό στεγάζονται τρεις βυζαντινές εκκλησίες, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται από τον 9ον μέχρι και τον 15ον αιώνα. 
 
Η γοητεία του Καλοπαναγιώτη απλώνεται ολόγυρά του, αφού πλαισιώνεται από εξωκλήσια, μικρά μουσεία και μονοπάτια της φύσης.  Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του υποδέχονται κάθε επισκέπτη με εγκαρδιότητα και χαμόγελο. Για περισσότερες πληροφορίες: https://kalopanayiotis.com.cy/
 

 

Στενή
Tο χωριό Στενή βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της Κύπρου, πέντε χιλιόμετρα από τη θάλασσα του Κόλπου της Χρυσοχούς, η οποία πάντα ενθουσιάζει με τα καθαρά και καταγάλανα νερά της.  Το ήπιο κλίμα του, το καθιστά ιδανικό για ολόχρονες αποδράσεις, αφού υπάρχουν και αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα στο χωριό.
Το γόνιμο έδαφος της περιοχής παράγει πληθώρα φρούτων και λαχανικών, καθώς και πανέμορφα, πολύχρωμα άνθη και φυτά που ανθίζουν όλες τις εποχές του χρόνου.  Οι κάτοικοι της Στενής ασχολούνταν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, πράγμα το οποίο τιμάται σαν παράδοση στο χωριό με το Μουσείο Αγροτική Ζωής.
 
Η θέα από τον ανατολικό λόφο του χωριού προς τον κόλπο Πόλης Χρυσοχούς και στο δάσος Πάφου είναι πραγματικά ασύλληπτη.  Στην ευρύτερη περιοχή του χωριού, και συγκεκριμένα κοντά στο μοναστήρι της Χρυσολάκουρνας, υπάρχει αρχαιολογικός χώρος που υποδηλώνει πως η περιοχή ήταν κατοικημένη από τα αρχαία χρόνια, καθώς βρέθηκαν αρκετοί τάφοι των Ελληνιστικών χρόνων.  Για περισσότερες πληροφορίες:t http://steni.org.cy/

 

ΒουνίΤο Βουνί είναι ένα γραφικό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες και εσωτερικές αυλές.  Η πλούσια αρχιτεκτονική του κληρονομιά, η άπλετη φυσική του ομορφιά και η μακραίωνη οινική του παράδοση, ελκύει ντόπιους και ξένους ολόχρονα σε αυτό το ξεχωριστό χωριό.  Οι ψηλότερες κορυφές του φθάνουν στα 1153 μέτρα στη Μούττη του Αφάμη, ενώ οι κοίτες των ποταμών Χαποτάμι και Κρυού Ποταμού πλαισιώνουν το χωριό.
 
Κατ’ εξοχήν αμπελουργικό χωριό, κατατάσσεται στην κατηγορία των αμπελοχωριών που η έκταση των αμπελιών τους καλύπτει πάνω από το 40% της ολικής έκτασης του χωριού.  Ο πολύ μεγάλος αριθμός πιθαριών που συναντά κανείς διάσπαρτα στις αυλές των σπιτιών, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεγάλης ποσότητας κρασιών που παρήγε το χωριό.  Το οινολογικό κέντρο, η ενετική και οθωμανική χαβούζα και τα τοπικά μουσεία, συμβάλουν στην ομορφιά του περιβάλλοντα χώρου και στην απεικόνιση της πολύχρονης ιστορίας του. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.vouni.org
 
 

Άρσος
Το γραφικό και πανέμορφο Άρσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της Κύπρου. Περιτριγυρίζεται από πολλά οινοποιεία κάτι που το καθιστά ιδανική έδρα για οινοπεριηγήσεις.  Βρίσκεται σε μια υπέροχη πλαγιά ανάμεσα σε Λεμεσό και Πάφο στην πλαγιά του βουνού Λαόνα σε υψόμετρο 1092 μέτρων, με απρόσκοπτη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Διαρίζου, μέχρι και τη θάλασσα της Πάφου.  Το θαυμάσιο δροσερό και ξηρό κλίμα του, προσελκύει παραθεριστές ολόχρονα στα πανεμορφα δρομάκια του.  Τα παραδοσιακά σπιτάκια του κτισμένα με πελεκητή πέτρα και με τις κεραμιδένιες στέγες τους, αποκαλύπτουν την αρχιτεκτονική του χωριού.
 
Η φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, η καθαριότητα των σπιτιών και των δρόμων, οι γραφικές αυλές και τα πολύχρωμα λουλούδια, τα τοπικά μουσεία, οι ιστορικές εκκλησίες του και η άφθονη φυσική ομορφιά ολόγυρα του, συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν τον αυθεντικό χαρακτήρα του χωριού. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.arsos.org/.
 
 
 
 

Κρήτου Τέρρα
Σε ένα ειδυλλιακό, καταπράσινο τοπίο, αγκαλιασμένο από ψηλές βουνοκορφές δεσπόζει η Κρήτου Τέρρα.  Στα βόρεια αγναντεύει τον κόλπο Χρυσοχούς, ενώ στα ανατολικά γειτνιάζει με τα Πάνω και Κάτω Ακουρδάλια, στα νότια με τα χωριά Κάθηκα, Αρόδες, Δρούσια και στα βόρεια με τα χωριά Τέρρα, Χόλη και Σκούλι.  Το ευχάριστο κλίμα της περιοχής που είναι δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες και ήπιο τους χειμερινούς, καθώς και η απλότητα και η φιλόξενη φύση των κατοίκων της, είναι μόνο μερικά από τα χαρίσματα αυτού του υπέροχου χωριού.
 
Η άσπιλη φυσική ομορφιά της περιοχής που περιβάλλει το χωριό, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για εξερευνήσεις σε μονοπάτια της φύσης, με κρυμμένους καταρράκτες, λιμνούλες, μαγικές καταπράσινες γωνιές, αλλά και τα μακραίωνα ιστορικά μνημεία που πλαισιώνουν την κοινότητα, είναι ασύγκριτης σημασίας και ομορφιάς. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.kritouterra.org/.
 
 
 
 

Λάνια
Ένα υπέροχο χρωματιστό και άκρως καλλιτεχνικό και δημιουργικό χωριό, η Λάνια βρίσκεται κουρνιασμένη στους λόφους της ορεινής Λεμεσού.  Τα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια της και τα πανέμορφα παραδοσιακά της σπίτια, με τα πετρόχτιστα περιτοιχίσματα τους στέκουν περήφανα, πνιγμένα στα λουλούδια, τις βουκαμβίλιες και τα γιασεμιά.  Η πολύχρονη ιστορική σημασία του χωριού και η οινική του παράδοση, διαφαίνονται στον αναπαλαιωμένο λινό, στα αναρίθμητα πιθάρια που κοσμούν τις αυλές και τα δρομάκια του χωριού, στην εκκλησιά και στα μικρά πανέμορφα μουσεία του!
 
Πολλοί ξένοι και ντόπιοι απαρτίζουν το δημογραφικό του χωριού τώρα πια.  Άλλοι ερωτεύτηκαν την ιστορία της περιοχής, άλλοι την ομορφιά του τοπίου, στο οποίο κυλούν παραπόταμοι του Κούρη και το δροσερό κλίμα του χωριού.  Άνθρωποι πάνω από όλα εγκάρδιοι, και απλοί, φιλόξενοι και πρόσχαροι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, εστιάτορες και συνταξιούχοι, πρόθυμοι να σε φιλέψουν ή να σε ξεναγήσουν στο χωριό τους και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.  Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009150142544.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.