fbpx
EL

Κλίμα
Η Κύπρος απολαμβάνει ένα έντονο μεσογειακό κλίμα με μακρά ξηρά καλοκαίρια από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου και ήπιους χειμώνες από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, περίοδοι οι οποίες διαχωρίζονται από ένα πολύ σύντομο φθινόπωρο και εξίσου σύντομη άνοιξη.

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή υψηλών θερμοκρασιών με καθαρό ουρανό, αλλά το αεράκι της θάλασσας δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στις παράκτιες περιοχές. Μπόρες, οι οποίες συνοδεύονται από βροντές πιθανόν να εμφανίζονται κυρίως στα ορεινά νωρίς το απόγευμα.

Οι χειμώνες είναι ήπιοι με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος (συνήθως αρχίζουν πριν από τα Χριστούγεννα).
Το νησί διαθέτει άφθονη ηλιοφάνεια, ακόμη και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Υπάρχουν κατά μέσο όρο έξι ώρες ηλιοφάνειας την μέρα, ενώ κατά τη διάρκεια των έξι «καλοκαιρινών» μηνών, υπάρχουν κατά μέσο όρο 11,5 ώρες ηλιοφάνειας ανά ημέρα.

Θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες
Οι ημερήσιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του Ιουλίου και του Αυγούστου κυμαίνονται μεταξύ 30° C στα πεδινά και 24° C στα βουνά του Τροόδους. Οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες για αυτούς τους δύο μήνες είναι μεταξύ 38° C και 27° C. Τον Ιανουάριο, τον πιο κρύο μήνα, η ενδεικτική ημερήσια θερμοκρασία είναι 10° C στα πεδινά και 3° C στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενώ οι μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες είναι 5° C και 0° C.

Θερμοκρασίες της θάλασσας
Η θερμοκρασία στην ανοιχτή θάλασσα φτάνει πάνω από 22° C μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου και ανεβαίνει στους 27° C τον Αύγουστο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των τριών πιο ψυχρών μηνών από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο, η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 16° ή 17° C. Κοντά στις ακτές, η θερμοκρασία του νερού στα τρία ή τέσσερα μέτρα βάθος είναι παρόμοια με αυτή της ανοιχτής θάλασσας, που κυμαίνεται από 15° - 17° C τον Φεβρουάριο και από 23° έως 28° C τον Αύγουστο. Δεν υπάρχουν σημαντικές καθημερινές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας, παρά μόνο σε πολύ ρηχά νερά λιγότερο του ενός μέτρου.

Υγρασία αέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας το χειμώνα - και το βράδυ καθ’ όλο το χρόνο – η υγρασία κυμαίνεται από μέτρια έως ελαφρώς χαμηλή (65% - 95%). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ χαμηλή όσο πλησιάζει το μεσημέρι, ενώ κυμαίνεται από 15% έως 30% στα πεδινά. Η ομίχλη είναι σπάνια και δημιουργείται νωρίς το πρωί.

Άνεμοι
Οι άνεμοι πάνω από το νησί έχουν διαφορετικές κατευθύνσεις και εντάσεις, ανάλογα με την απόσταση από τη γη και τις τοπικές θερμοκρασίες.

Μετεωρολογικές προβλέψεις
Μπορείτε να δείτε προγνώσεις του καιρού για το νησί μέσα από διάφορες πηγές:
Ραδιόφωνο: Η Μετεωρολογική πρόγνωση μεταδίδεται στα αγγλικά κάθε μέρα από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στο «Δεύτερο πρόγραμμα» στα FM91.1MHz.

Τηλεόραση: Η πρόγνωση του καιρού ακολουθεί το δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά κάθε μέρα στο κανάλι 2 (ΡΙΚ TV2) και Κανάλι 1 (ΡΙΚ TV1).
Εφημερίδες: Η πρόγνωση του καιρού δημοσιεύεται καθημερινά στη «Cyprus Mail», τη μόνη ημερήσια αγγλική εφημερίδα του νησιού.
Ιστοσελίδα Μετεωρολογικής Υπηρεσίας www.moa.gov.cy

Ενδυμασία και δραστηριότητες
Πιο κάτω παρέχονται γενικές πληροφορίες και εισηγήσεις σχετικά με το τί να φορέσετε και να κάνετε, ανάλογα με την κάθε εποχή.

Απρίλιος - Μάιος
Οι μέρες είναι ευχάριστα ζεστές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς ψυχρές τα βράδια. Πρόκειται για μια εξαιρετική σεζόν για όσους προτιμούν να απολαύσουν τη φύση, καθώς το τοπίο είναι πράσινο και τα λουλούδια είναι σε άνθιση.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
- Μεσαίου βάρους και καλοκαιρινή ένδυση.
- Ελαφριά πλεκτά ή μακρυμάνικο βαμβακερό για τις βραδινές ώρες.

Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος
Οι πιο ζεστοί μήνες του καλοκαιριού, οι οποίοι είναι ιδανικοί για κολύμπι και όλες τις δραστηριότητες στην παραλία.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
Πολύ ελαφριά καλοκαιρινά ρούχα.

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος
Αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται από θερμές ημέρες και δροσερές βραδιές κατά τον Οκτώβριο. Το κολύμπι, η ηλιοθεραπεία και τα θαλάσσια σπορ εξακολουθούν να βρίσκονται στα καλύτερό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
- Ελαφριά ρούχα την ημέρα.
- Ένδυσης μεσαίου βάρους για τα βράδια του Οκτωβρίου.

Νοέμβριος
Ο μήνας αυτός προσφέρει ευχάριστα ζεστές μέρες και δροσερές βραδιές. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το γεύμα σας στο υπαίθριο, ακόμα να κάνετε και ηλιοθεραπεία και κολύμπι, μαζί με τα περισσότερα υπαίθρια αθλήματα. Ο καιρός είναι ιδανικός για φθινοπωρινά ταξίδια.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
- Ένδυσης μεσαίου βάρους.
- Ελαφριά πλεκτά.

Δεκέμβριος - Ιανουάριος
Αυτοί είναι οι χειμερινοί μήνες για τους Κυπρίους, αλλά μπορούν να θεωρηθούν ως φθινοπωρινοί μήνες από τους ξένους επισκέπτες. Μπορεί περιστασιακά να βρέχει, αλλά πάντα ισχύει η υπόσχεση για μια λαμπερή λιακάδα! Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες και εκδρομές.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
Χειμερινή ένδυση, αλλά δεν απαιτούνται βαριά παλτά.

Φεβρουάριος
Ο καιρός είναι άστατος, με την πιθανότητα για ζεστές ημέρες αλλά και σποραδικές βροχές. Ενώ οι θερμοκρασίες είναι προάγγελοι της άνοιξης, μπορεί να είναι αρκετά κρύο τα βράδια. Οι αμυγδαλιές βρίσκονται σε πλήρη άνθηση και οι συνθήκες είναι ιδανικές για χειμερινό σκι στην οροσειρά του Τροόδους.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
Χειμερινή ένδυση.

Μάρτιος
Ο καιρός είναι μέτριος, με άφθονο ήλιο και τη φύση στα καλύτερά της. Μπορείτε να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες. Επίσης, ο Μάρτιος είναι μια εξαιρετική περίοδος για βόλτα στην εξοχή.
Η ενδυμασία που συνιστάται είναι:
Mεσαίου βάρους χειμερινή ένδυση.

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.