fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Χρήσιμες Πληροφορίες»Τηλεπικοινωνίες»Τηλεπικοινωνίες

Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών
Με τη φιλελευθεροποίηση του τομέα των τηλεπικοινωνιών το 2003, τόσο οι εθνικές όσο και οι διεθνείς υπηρεσίες σταθερής / κινητής τηλεφωνίας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο και οι υπηρεσίες δεδομένων (τόσο στενής και ευρείας ζώνης) προσφέρονται από πολλούς παροχείς.
Οι επισκέπτες καλούνται να ελέγξουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που προσφέρονται από τους αδειοδοτημένους παροχείς στο νησί, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αδειοδοτημένων εταιρειών τον οποίο μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων: https://ocecpr.ee.cy/

Τηλεφωνικές Κλήσεις
Πραγματοποίηση κλήσεων

Για να τηλεφωνήσετε από το εξωτερικό στην Κύπρο, πληκτρολογήστε 00357 και ακολούθως τον οκταψήφιο αριθμό που επιθυμείτε.
Για τηλεφωνικές κλήσεις εντός Κύπρου, απλά πληκτρολογήστε τον οκταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό.
Αν θέλετε να κάνετε ένα τηλεφώνημα στο εξωτερικό ενόσω βρίσκεστε στην Κύπρο, καλείτε το 00 ακολουθούμενο από τον κωδικό της χώρας και τον αριθμό τηλεφώνου. Διεθνείς κλήσεις μπορούν να γίνονται από δημόσια τηλέφωνα που υπάρχουν σε πολλά κεντρικά σημεία σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, καθώς και στα διεθνή αεροδρόμια, τα λιμάνια και αλλού.

Διεθνείς Κλήσεις
- Αυστραλία: 0061
- Αυστρία: 0043
- Μπαχρέιν: 00973
- Βέλγιο: 0032
- Βραζιλία: 0055
- Καναδάς: 001
- Κροατία: 00385
- Κύπρος: 00357
- Δανία: 0045
- Φινλανδία: 00358
- Γαλλία: 0033
- Γερμανία: 0049
- Ελλάδα: 0030
- Χονγκ Κόνγκ: 00852
- Ουγγαρία: 0036
- Ιρλανδία: 00353
- Ισραήλ: 00972
- Ιταλία: 0039
- Ιαπωνία: 0081
- Λουξεμβούργο: 00352
- Μάλτα: 00356

Πληροφορίες Τηλεφωνικού Καταλόγου
Είναι διαθέσιμη μια 24-ωρη υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου στην Κύπρο, καλώντας 11892 ή 11800.
Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τους ξένους πελάτες, τους κωδικούς χωρών και τους κωδικούς των περιοχών καλώντας 11894.

Τηλεφωνικοί θάλαμοι
Υπάρχει ένας τύπος  δημόσιων τηλεφωνικών θαλάμων: τα καρτοτηλέφωνα που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους ή είναι σε εύκολα προσβάσιμα ιδιωτικά σημεία.
Τα δημόσια τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις εθνικές και διεθνείς κλήσεις. Μπορείτε να προμηθευτείτε τηλεκάρτες από τα ταχυδρομεία, περίπτερα και άλλα καταστήματα λιανικής πώλησης. Οι οδηγίες για τον τρόπο κλήσης, καθώς και τα ποσοστά χρεώσεων αναγράφονται στους τηλεφωνικούς θαλάμους.

Σύνδεση με το διαδίκτυο
Διάφορες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών κέντρων, ίντερνετ καφέ και ξενοδοχείων, προσφέρουν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο με διάφορες ταχύτητες και τύπους. Ανάλογα με την εγκατάσταση, η υπηρεσία που προσφέρεται είναι ενσύρματη ή ασύρματη και συνήθως χρεώνεται με την ώρα.
Μπορείτε να βρείτε ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ σε πολλά μέρη του νησιού - σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Μερικές εγκαταστάσεις (όπως ξενοδοχεία) μπορεί να χρεώνουν μέσω διαδικτυακής κάρτας, ενώ άλλες εγκαταστάσεις προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους πελάτες τους. Σε ορισμένες εγκαταστάσεις απαιτείται κωδικός πρόσβασης, ο οποίος δίνεται στους πελάτες, ενώ σε άλλες - όπως και στα δημόσια ασύρματα «hotspots» - είναι δυνατή άμεση σύνδεση χωρίς τη χρήση κωδικού πρόσβασης.

Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές υπηρεσίες
Ταχυδρομεία

Μπορείτε να ταχυδρομήσετε επιστολές και γράμματα από τα ταχυδρομικά γραφεία που βρίσκονται σε όλο το νησί, στα αεροδρόμια, ή χρησιμοποιώντας τα κίτρινα ταχυδρομικά κουτιά στους δρόμους. Γραμματόσημα μπορούν να αγοραστούν από όλα τα ταχυδρομικά γραφεία, ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθώς και από πολλά ξενοδοχεία, περίπτερα, κλπ.
Όλα τα ταχυδρομεία σε όλο το νησί προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
- Αεροπορική αποστολή (επιστολές, ταχυδρομικά αντικείμενα και πακέτα) σε όλες τις χώρες.
- Χρηματικές εντολές με τις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.
- Πακέτα ΕPG.
- Υπηρεσία Ρarcel24.
- EMS/ DATAPOST– υπηρεσία ταχυμεταφορών με περισσότερες από 123 χώρες.
- SAL(surfaceairliftedservice) για επιστολές, ταχυδρομικά αντικείμενα και πακέτα.
- QuickPost- premiumταχυμεταφορές.
- PostExpress– τοπικές ταχυμεταφορές.
- Εξατομικευμένα γραμματόσημα.
- MoneyGram– μεταφορές χρημάτων.
- Διεθνής μεταφορά χρημάτων.
- Κινητή τηλεφωνία.
- Υλικό συσκευασίας.
Σε όλα τα ταχυδρομεία που προσφέρουν την υπηρεσία PosteRestante (δηλ. υπηρεσίες κράτησης αλληλογραφίας).
Οι ώρες λειτουργίας των ταχυδρομείων υπόκεινται σε αλλαγές ανάλογα με την εποχή. Κατά γενικό κανόνα, τα επαρχιακά γραφεία για κάθε μεγάλη πόλη, μαζί με αυτό στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας ολόχρονα Δευτέρα με Παρασκευή, ενώ όλα τα άλλα ταχυδρομικά γραφεία σε όλο το νησί τα απογεύματα είναι κλειστά. Όλα τα ταχυδρομεία παραμένουν κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Κυπριακών Ταχυδρομείων: https://www.cypruspost.post/
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κυπριακό Τηλεφωνικό Κέντρο καλώντας: (+357) 80002000.

Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών (Κούριερ)
Οι Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών είναι διαθέσιμες στο σχετικό τμήμα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες σε όλες τις πόλεις.
Ενώ η αεροπορική αποστολή επιστολών με προορισμό την Ευρώπη μπορεί να διαρκέσει περίπου τρεις έως τέσσερις ημέρες, οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών προσφέρουν μια ταχύτερη υπηρεσία παράδοσης την «επόμενη μέρα ή και νωρίτερα».