fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Χρήσιμες Πληροφορίες»Προϋποθέσεις Εισόδου»Προϋποθέσεις Εισόδου

Διαβατήρια και Θεωρήσεις Εισόδου

Περιορισμοί εισόδου και διέλευσης
Οι κανονισμοί εισόδου έχουν εφαρμογή μόνον στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Απαιτείται διαβατήριο από όλους τους ταξιδιώτες, εκτός από κατόχους:
- άδειας εισόδου που χορηγείται από τα Ηνωμένα Έθνη.
- εγγράφου που χορηγείται σε απάτριδες και αναγνωρισμένους πρόσφυγες.
Πέραν των πιο πάνω, οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς και της Ελβετίας, της Ισλανδίας, του Λίχτενσταϊν και της Νορβηγίας μπορούν να εισέρχονται στην Κύπρο με την ταυτότητά τους, υπό τον όρο ότι υπάρχει σε αυτήν φωτογραφία.
Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αρνείται την είσοδο σε:
Κατόχους των «διαβατηρίων» που εκδίδονται παράνομα από την αποσχιστική οντότητα, τη λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ).

Θεωρήσεις εισόδου (βίζες)
Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες απαιτείται θεώρηση εισόδου για την Κύπρο, στην ιστοσελίδα:  http://www.mfa.gov.cy

Βίζες Εργασίας
Για όσους προτίθενται να εργαστούν στην Κύπρο, απαιτείται άδειας εργασίας από το Αρχείο Πληθυσμού και Μετανάστευσης και ως εκ τούτου δεν απαιτείται βίζα για να ταξιδέψουν στην Κύπρο.
Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη Διαδικασία Έκδοσης Θεωρήσεων Εισόδου και τα έγγραφα που απαιτούνται, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Προξενικό Τμήμα
Υπουργείο Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας
Λεωφόρος Προεδρικού Μεγάρου
1447 Λευκωσία
Κύπρος
Τηλ: (+357) 22 651 000
Φαξ: (+357) 22 661 881
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (γενικές πληροφορίες)

Συμβουλές ταξιδιωτών όσον αφορά τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μόνη αναγνωρισμένη κυβέρνηση στο νησί, είναι μέλος της ΕΕ από 1η Μαΐου 2004, καθώς επίσης μέλος του ΟΗΕ και άλλων Διεθνών Οργανισμών.
Ως αποτέλεσμα της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας και παράνομης κατοχής, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι σε θέση να ασκήσει έλεγχο στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. Η λεγόμενη «ΤΔΒΚ» έχει καταδικαστεί και κηρυχθεί παράνομη και άκυρη από ολόκληρη την Διεθνή Κοινότητα διά των Ψηφισμάτων 541/83 και 550/84 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με μόνη εξαίρεση την Τουρκία, κανένα κράτος στον κόσμο ή Διεθνής Οργανισμός δεν αναγνωρίζει την αποσχιστική αυτή οντότητα.
Επί του παρόντος, είναι δυνατόν οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να μπορούν να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές. Είναι φρόνιμο να σημειώσετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:
- Η διαμονή σε Ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχεία στις κατεχόμενες περιοχές, τα οποία αποτελούν αντικείμενο παράνομης εκμετάλλευσης, σας θέτει σε μεγάλο κίνδυνο λήψης πιθανών νομικών μέτρων εκ μέρους των νόμιμων ιδιοκτητών.
- Οποιαδήποτε είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας της Κύπρος μέσω οποιουδήποτε άλλου λιμένος ή αερολιμένος στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου είναι παράνομη, και οι ταξιδιώτες μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, σας προτρέπουμε να ταξιδέψετε μέσω των αναγνωρισμένων σημείων εισόδου (Διεθνείς Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου / Λιμάνια της Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Λατσιού).

Διπλωματικές Αποστολές
- Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις Πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.mfa.gov.cy
- Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις Ξένες Διπλωματικές Αποστολές στην Κύπρο, στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.mfa.gov.cy

Ταξιδεύοντας με κατοικίδιο ζώο
Αν ταξιδεύετε από κράτος-μέλος της ΕΕ προς την Κύπρο, έχετε τη δυνατότητα να φέρετε τα κατοικίδιά σας, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν είτε διαβατήριο είτε πιστοποιητικό υγείας ζώων.
Για τους ταξιδιώτες με κατοικίδια ζώα που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ, θα πρέπει να έχετε Πιστοποιητικό Εμβολιασμών (που να δείχνει ειδικά τα εμβόλια κατά της λύσσας).
Οι παρακάτω ράτσες σκύλων δεν επιτρέπονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους:
- American Pitbull Terrier; Pitbull Terrier
- Japanese Tosa; Tosa Inu
- Dogo Argentino; Argentinian Mastiff
- Fila Brasileiro; Brazilian Mastiff

Παρακαλείστε επίσης να σημειώσετε τα εξής:
- Τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται σε κλουβιά σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΙΑΤΑ.
- Τα ζώα και τα συνοδευτικά έγγραφά τους ελέγχονται κατά την άφιξή τους από Κτηνιατρικό Λειτουργό ή από τον Τελωνειακό Λειτουργό, που ενεργεί για λογαριασμό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
- Τα ζώα που πληρούν όλες τις κτηνιατρικές προϋποθέσεις μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς να μπουν σε καραντίνα.
- Ο υπεύθυνος Κτηνιατρικός Λειτουργός αποφασίζει με βάση τις κτηνιατρικές προϋποθέσεις αν το ζώο θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα ή όχι.
- Η ημερομηνία, η ώρα άφιξης και ο αριθμός πτήσης του αεροσκάφους ή το όνομα του πλοίου, με το οποίο το ζώο πρόκειται να αφιχθεί στην Κύπρο, πρέπει να ανακοινώνονται στον Επαρχιακό Κτηνιατρικό Λειτουργό του σημείου εισόδου 48 ώρες πριν από την άφιξη.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα ταξίδια στην Κύπρο με κατοικίδιο ζώο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.moa.gov.cy

Τελωνειακές διατυπώσεις και εγκαταστάσεις
Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)
Δεν υπάρχουν όρια στο τί μπορείτε να αγοράσετε και να πάρετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε μεταξύ των χωρών της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι είναι για προσωπική χρήση και όχι για μεταπώληση.
Ο ΦΠΑ και οι άλλοι φόροι περιλαμβάνονται στην τιμή που πληρώνετε και δεδομένου, ότι υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, μπορεί να θέλετε να επωφεληθείτε από τις ελκυστικές διαφορές στις τιμές.
Τα καταστήματα στα αεροδρόμια και στα πλοία μπορεί επίσης να προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες, αν και τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών δεν υφίστανται πλέον όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό της ΕΕ.

Καπνός και αλκοόλ
Τα αγαθά θεωρούνται ότι προορίζονται για προσωπική χρήση, όταν δεν υπερβαίνουν τις πιο κάτω ποσότητες:
- 800 τσιγάρα
- 400 πουράκια
- 200 πούρα
- 1 κιλό καπνό
- 10 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών
- 20 λίτρα ενισχυμένων κρασιών (όπως είναι το πορτό και το σέρρυ)
- 90 λίτρα κρασιού (από τα οποία τα αφρώδη κρασιά να μην υπερβαίνουν τα 60 λίτρα)
- 110 λίτρα μπύρας
Εάν μεταφέρετε μεγάλες ποσότητες καπνού ή αλκοολούχων προϊόντων - και ιδίως όταν οι ποσότητες υπερβαίνουν τα ποσοτικά όρια που αναφέρονται πιο πάνω - μπορεί να σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με:
- την εμπορική ιδιότητά σας και τους λόγους για την εξαγωγή τέτοιων αγαθών
- τον τόπο όπου βρίσκονται τα εμπορεύματα
- τυχόν έγγραφα που σχετίζονται με τα εμπορεύματα αυτά
- τη φύση και τη ποσότητα των εμπορευμάτων
- τη συχνότητα των ταξιδιών σας.
Παρακαλώ σημειώστε: Οι ταξιδιώτες ηλικίας κάτω των 17 ετών δεν δικαιούνται να αγοράζουν αφορολόγητα είδη καπνού και οινοπνευματωδών ποτών.

Εκτός της Ε.Ε
Εάν εισέρχεστε στην ΕΕ από χώρα εκτός ΕΕ, μπορείτε να φέρετε μαζί σας αγαθά απαλλαγμένα από ΦΠΑ, εισαγωγικούς δασμούς και ειδικούς φόρους κατανάλωσης για προσωπική χρήση, εντός των ορίων που καθορίζονται κατωτέρω. Το ίδιο ισχύει εάν προέρχεστε από τους Κανάριους Νήσους, τα Νησιά της Μάγχης, το Γιβραλτάρ ή άλλα εδάφη, στα οποία δεν ισχύουν ΦΠΑ και οι ειδικές διατάξεις της ΕΕ.

Προϊόντα καπνού
200 τσιγάρα ή 100 πουράκια ή 50 πούρα ή 250 γραμμάρια καπνού

Οινοπνευματώδη ποτά
- 1 λίτρο οινοπνευματωδών ποτών πάνω από 22% vol. ή αιθυλική αλκοόλη 80% vol. και 2 λίτρα ενισχυμένου ή αφρώδους οίνου, 4 λίτρα μη αφρώδους οίνου
- 16 λίτρα μπύρας
Η απαλλαγή μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε συνδυασμό προϊόντων καπνού, ή στους τύπους των οινοπνευματωδών ποτών ,με την προϋπόθεση ότι το συνολικό άθροισμα των ποσοστών που χρησιμοποιούνται από τα μεμονωμένα δικαιώματα δεν υπερβαίνει το 100%.
Παρακαλώ σημειώστε: Οι ταξιδιώτες ηλικίας κάτω των 17 ετών δεν δικαιούνται να αγοράζουν αφορολόγητα είδη καπνού και οινοπνευματώδη ποτά.

Άλλα αγαθά
Για αγαθά οποιασδήποτε άλλης περιγραφής η απαλλαγή ανέρχεται στα €430. Για ταξιδιώτες κάτω των 15 ετών η απαλλαγή είναι €150.

Ειδοποιήσεις για τους ταξιδιώτες
Ναρκωτικά

Σύμφωνα με την Κυπριακή Νομοθεσία η εισαγωγή, κατοχή και χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών απαγορεύεται αυστηρά.

Γεωργικοί Περιορισμοί
Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος επιθυμεί να ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες, ότι προκειμένου να προστατευθεί η γεωργία της χώρας από τον κίνδυνο της εισαγωγής νέων παρασίτων και ασθενειών, η εισαγωγή γεωργικών προϊόντων ή πολλαπλασιαστικού υλικού - όπως φρούτα, λαχανικά, κομμένα λουλούδια, ξηροί καρποί, σπόροι, βολβοί, μοσχεύματα, το ξύλο και άλλα προϊόντα ξύλου, κλπ - χωρίς την έγκριση των Αρμόδιων Αρχών, απαγορεύεται. Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασθενειών των Φυτών και σύμφωνα με τις Εντολές Ελέγχου για Εισαγωγή Προϊόντων, απαγορεύεται η μεταφορά γεωργικών προϊόντων ή φυτών που αναπαράγονται από το εξωτερικό, εκτός εάν η σχετική άδεια έχει εκδοθεί προηγουμένως από το Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας.
Κατά την άφιξή τους στην Κύπρο, τα προϊόντα αυτά πρέπει να δηλώνονται στα τελωνεία, όπου θα πρέπει να περνούν για φυτοϋγειονομικό έλεγχο από τον εξουσιοδοτημένο Γεωργικό Λειτουργό.
Κάθε πρόσωπο που παραβαίνει τον νόμο και τις εντολές που εκδίδονται δυνάμει αυτού, είναι υπόλογο, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, σε χρηματική ποινή ή / και φυλάκιση.

Περιορισμοί εισαγωγής
Υπάρχει επίσης μια σειρά από άλλα αντικείμενα, η εισαγωγή των οποίων απαγορεύεται ή περιορίζεται για διάφορους λόγους, όπως:
- Πυροβόλα όπλα και μη πυροβόλα όπλα, όπως στρατιωτικά εκρηκτικά και εκτοξευτές, αυτόματα πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, ημιαυτόματα ή επαναληπτικά πυροβόλα όπλα μακράς βαρέλι ημι-, σύμφωνα με το Πρώτο Παράρτημα του «περί Πυροβόλων Όπλων και μη πυροβόλα όπλα Νόμου» 113 (Ι) του 2004
- Σουγιάδες και μαχαίρια
- Βιβλία, φωτογραφίες, ταινίες και άρθρα αισχρού περιεχομένου
- Πειρατικά ή πλαστά προϊόντα (π.χ. προγράμματα υπολογιστή, ταινίες βίντεο και ήχου, κασέτες, CD, ρούχα, τσάντες, κλπ)
- Άψητα κρέατα, ψάρια και τα παράγωγα προϊόντα τους, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα
- Πυρηνικά, χημικά, τοξικά, βιολογικά όπλα και παρόμοιες ουσίες
- Προϊόντα που χρησιμοποιούνται για παράνομο κυνήγι θηραμάτων
- Πλαστά χαρτονομίσματα
- Τα εμπορεύματα που αποστέλλονται ή κατάγονται από χώρες υπό εμπάργκο από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ιράκ, η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, η Σομαλία και το Σουδάν
- Ακατέργαστα διαμάντια Κimberley
- Επικίνδυνα απόβλητα (σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βασιλείας)
Όλες οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που επιβάλλονται κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων από τρίτες χώρες, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Τελωνείων και στην Κυπριακή ιστοσελίδα Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.
Ο σχετικός κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός. Επιπλέον, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα / κυρώσεις (εμπάργκο) έναντι των εμπορευμάτων, προσώπων, φορέων και οργανισμών με συγκεκριμένες χώρες, σας ενημερώνουμε ότι αυτό γίνεται μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας της ΕΕ: http://eeas.europa.eu/cfsp/sanctions/docs/measures_en.pdf.
Οι σχετικές αποφάσεις / Δελτία Τύπου / Κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι διαθέσιμες στο: https://www.un.org/en


Περιορισμοί Εξαγωγής
Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία, η εξαγωγή ορισμένων αντικειμένων απαγορεύεται ή περιορίζεται, όπως όλα τα είδη των οποίων η εισαγωγή απαγορεύεται, δηλαδή:
- Παράνομα ναρκωτικά
- Πειρατικά και παραποιημένα προϊόντα
- Μαχαίρια, στιλέτα, αεροβόλα όπλα, κυνηγετικά όπλα και άλλα παράνομα και επικίνδυνα όπλα, τα εξαρτήματά τους και πυρομαχικά
- Αρχαιότητες και πολύτιμα έργα τέχνης
- Πορνογραφικό ή προσβλητικό υλικό
- Είδη από πολύτιμα μέταλλα που προορίζονται για την κυπριακή αγορά
- Χημικές ουσίες
- Άγρια πανίδα και χλωρίδα, απειλούμενα με εξαφάνιση είδη και τα προϊόντα τους (Σύμβαση της Ουάσιγκτον - CITES), π.χ. ζώα, πουλιά, πουλερικά, σαύρες, κάκτοι, δέρματα, ελεφαντόδοντο, κ.ά.
Παρακαλούμε όπως έχετε υπόψη σας ότι για τους παραπάνω περιορισμούς κατά την εξαγωγή απαιτείται ειδική άδεια από την αρμόδια αρχή ή οργανισμό  για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε: www.mof.gov.cy

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.