fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Μουσεία & Γκαλερί»Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τόχνη
Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τόχνη
Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τόχνη

Ευρισκόμενο στο χωριό Τόχνη, το εκκλησιαστικό μουσείο αποτελεί μέρος της ιστορικής εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η αίθουσα του μουσείου - που εφάπτεται της εκκλησίας - περιλαμβάνει μια ποικιλία από πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων Ευαγγελίων, εικόνων (που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα), καθώς και ασημένιων και χάλκινων ιερών αντικειμένων. Επίσης, στο κέντρο του μουσειακού χώρου εκτίθεται ένας μεγάλος σταυρός.

Στο μουσείο εκτίθεται ένα μικρό κομμάτι του Τιμίου Σταυρού καθώς και ένα μικρό κομμάτι των λειψάνων της Αγίας Ελένης, τα οποία έχουν ανεκτίμητη θρησκευτική αξία.
Η τοποθεσία της εκκλησίας είναι εξίσου μοναδική μιας και κτίστηκε πάνω από μια γέφυρα του χωριού και αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο. Λέγεται ότι  τόσο η γέφυρα όσο και η εκκλησία, κατασκευάστηκαν από την ίδια την Αγία Ελένη.

Για μια μοναδική εικονική εμπειρία, το έργο «Εικονικά Μουσεία της Λάρνακας» σας παρέχει τη δυνατότητα πατώντας εδώ να ακολουθήσετε την περιήγηση του μουσείου, η οποία είναι εμπλουτισμένη με επιπρόσθετο υλικό, είτε από το σπίτι σας είτε  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο μουσείο.




Περιοχή: Τόχνη, Λάρνακα
Διεύθυνση: Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, κέντρο χωριού, Τόχνη
Τηλ. Επικοινωνίας: Tηλ: +357 99 54 96 48
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Κυριακή μόνο:  17:00 - 19:00 (ζητήστε το κλειδί από την εκκλησία)
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό τις αργίες
Τιμή Εισόδου: €2 / €1 (μαθητές)
Ιστοσελίδα: https://larnakaregion.com/directory/product/tochni-ecclesiastical-museum
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.


VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.