Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Άρσους
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Μουσεία & Γκαλερί»Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Άρσους
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Άρσους
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Άρσους

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του ορεινού χωριού Άρσος ιδρύθηκε το 1997 και στεγάζεται σ΄ ένα συντηρημένο κτήριο του 18ου αιώνα, το οποίο έχει ανακηρυχθεί ως Αρχαίο Μνημείο.

Το Μουσείο παρουσιάζει την καθημερινή ζωή και τις παραδόσεις των κατοίκων της περιοχής, η οποία είναι κυρίως οινοπαραγωγική περιοχή. Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται πολλά εργαλεία, παραδοσιακά έπιπλα και σκεύη που σχετίζονται με την αμπελουργία κι άλλα τοπικά επαγγέλματα.

Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζει ένας λέβητας που χρησιμοποιείτο για την παραγωγή του αλκοολούχου ποτού «ζιβανία». Στο κελάρι αναπαρίσταται η διαδικασία οινοποίησης κι ο επισκέπτης μπορεί να δει τον παραδοσιακό «Λινό» με τα μεγάλα πιθάρια, το πιεστήρι κι άλλα παραδοσιακά εργαλεία του οινοποιείου.

Στο Μουσείο φιλοξενείται επίσης μια μόνιμη έκθεση παλαιών φωτογραφιών από σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος, ενώ κατά διαστήματα στον χώρο πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης, καθώς κι άλλες εκδηλώσεις.

Περιοχή: Περιοχή Τροόδους (Επαρχία Λεμεσού)
Διεύθυνση: Χωριό Άρσος
Συντεταγμένες GPS: Lat: 34.841552 Lon: 32.768822
Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ: +357 25 943 223 / +357 25 243 347
Ώρες Λειτουργίας: Επίσκεψη μετά από προηγούμενη συνεννόηση.
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου: Δωρεάν
Ιστοσελίδα: www.arsos.org
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

 

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακουστική Ξενάγηση

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input