fbpx
DE
Sie sind hier:Startseite»Veranstaltungen»50 Χρόνια Πολυτεχνείο
50 Χρόνια Πολυτεχνείο
Musik
politehnio.jpg
50 χρονια Πολυτεχνειο φετος
από τις 17 του Νιομβρη  του  1973
 
«Το Χρονικό των Τριών Ημερών»   της Κωστούλας Μητροπούλου - 50 χρόνια Πολυτεχνείο
 
Φέτος  συμπληρώνονται 50 χρόνια από την 17η Νοεμβρίου 1973 ημέρα εξέγερσης  των  φοιτητών  του Πολυτεχνείου κατά  της χούντας.
Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1973 και οδήγησε σε σοβαρές συγκρούσεις με την αστυνομία, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να χάσουν τη ζωή τους.
 
Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Διάσταση» και το Μουσικό Σύνολο «Ες αεί» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την μνήμη της ιστορικής επετείου του Πολυτεχνείου.   Κύριο μας μέλημα είναι να θυμίσουμε στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αυτήν τη σημαντική στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας μέσω μιας μουσικοθεατρικής παράστασης.
Θα παρουσιαστεί το έργο «Το Χρονικό των τριών Ημερών» της Κωστούλας Μητσοπούλου το οποίο πλαισιώθηκε με τραγούδια και μουσικές του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Μαρκόπουλου κα.
Μέσω της παραστατικότητας, της περιγραφικότητας και της συναισθηματικής υπόστασης που διαθέτει το ποιητικό κείμενο «Το Χρονικό των Τριών Ημερών» σε συνδυασμό με την μουσική που το πλαισιώνει, η παράσταση αυτή ενημερώνει ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί και συγκινεί το κοινό.
 
Την εκδήλωση παρουσιάζει το Φωνητικό Σύνολο της «Διάστασης» υπό την διεύθυνση της μαέστρου  Χριστίνας Κρασίδου,   με το μουσικό  σύνολο  «Ες αεί».  Το κείμενο διαβάζει ο Μάριος  Παπαδόπουλος.
Η εκδήλωση  τελεί υπό  την αιγίδα  και την στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας .
Hεκδήλωση πραγματοποιείται με την συνεργασία των Δήμων,   Στροβόλου, Λεμεσού, Πάφου.
 
17 Νοεμβρίου   Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου   
18  Νοεμβρίου  Παττίχειο θέατρο
19 Νοεμβρίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό θέατρο  Πάφου
Οι παραστάσεις γίνονται με την συνεργασία των Δήμων Στροβόλου, Λεμεσού και Πάφου.

Έναρξη στις  20:00

Η είσοδος είναι δωρεάν  με εξασφάλιση δελτίου από την ticketmaster.cy, από όλα τα ACS  couriersκαι το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου  Λεμεσού. 
 
DATE AND TIME
Freitag, November 17, 2023, 20:00
Bis Sonntag, November 19, 2023
LOCATION
LEFKOSIA, LEMESOS, PAFOS
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.