fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Μέρη για να πάτε»Αγροτικές τοποθεσίες»Μουσείο Μελισσοκομίας και Κεντητικής, Κάτω Δρυς

Η ιστοσελίδα είναι ένα παραδοτέο στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Rural Tourism Marketing Plan 2007-2013», με στόχο να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις πτυχές της υπαίθρου της Κύπρου, τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση του νησιού όχι μόνο ως προορισμός με ήλιο και θάλασσα, αλλά και ως προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες πλούσια εμπειρία με διάφορες δραστηριότητες στην ενδοχώρα της. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μουσείο Μελισσοκομίας και Κεντητικής, Κάτω Δρυς

Μουσείο Μελισσοκομίας και Κεντητικής, Κάτω Δρυς
Μουσείο Μελισσοκομίας και Κεντητικής, Κάτω Δρυς
Ευρισκόμενο στο ορεινό χωριό Κάτω Δρυς, αυτό το ενδιαφέρον και ολοκληρωμένο μουσείο είναι αφιερωμένο στην καθημερινή ζωή στο χωριό καθώς και στα παραδοσιακά επαγγέλματα και ασχολίες.

Το Μουσείο Μελισσοκομίας και Κεντητικής φιλοξενείται σε τέσσερα δωμάτια μιας οικίας 300 ετών και περιλαμβάνει πάνω από 1000 εκθέματα που παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή των χωρικών μέσα από τους αιώνες, συμπεριλαμβανομένων παλιών αγροτικών και οικιακών εργαλείων και επίπλων, μαζί με πληροφορίες και εκθέσεις σχετικά με τις μέλισσες και τις τοπικές πρακτικές μελισσοκομίας. Σε ένα επιπλέον νεοκλασικό σπίτι (κτισμένο το 1937), εκτίθεται μια πλούσια συλλογή παραδοσιακής δαντέλας και κεντήματος (Λευκαρίτικα) που χρονολογείται από το 1880, μαζί με διάφορα αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπάρχουν ακόμα κάποια παλιά σουβενίρ που ο παππούς του ιδιοκτήτη έφερε από τα ταξίδια του στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου πήγαινε να πουλήσει κεντήματα και δαντέλες, συμπεριλαμβανομένων συλλεκτικών αντικειμένων από τις τελετές στέψεις του Βασιλιά Γεωργίου και της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ξενάγηση, να παρακολουθήσουν την παρασκευή σπιτικών προϊόντων (όπως ψωμί, σύκα και συκοπιτάκια), καθώς και την παραγωγή κρασιού και Ζιβανίας. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε διάφορες εποχικές δραστηριότητες όπως η συγκομιδή ελιάς, αμυγδάλου και σταφυλιού, να απολαύσουν έναν καφέ στην εσωτερική αυλή ή το περιβόλι, ή να αγοράσουν προϊόντα από μέλι, ελιές, κρασί και χαρούπια.

Για μια μοναδική εικονική εμπειρία, το έργο «Εικονικά Μουσεία της Λάρνακας» σας παρέχει τη δυνατότητα πατώντας εδώ να ακολουθήσετε την περιήγηση του μουσείου, η οποία είναι εμπλουτισμένη με επιπρόσθετο υλικό, είτε από το σπίτι σας είτε  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο μουσείο.


Περιοχή: Κάτω Δρυς, Λάρνακα
Διεύθυνση: 7714 Κάτω Δρυς
Τηλ. Επικοινωνίας: Tηλ: +357 99 89 26 77
Ώρες Λειτουργίας: Καλοκαίρι: Καθημερινά 10:00-13:00 / 16:00-18:00 / Χειμώνας: 10:00-16:00 / Κλειστό τις Πέμπτες
Για ομαδικές επισκέψεις κατόπιν διευθέτησης
Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο.
Κλειστό τις αργίες
Τιμή Εισόδου: €2 / €1 (μαθητές)
Ιστοσελίδα: https://larnakaregion.com/directory/product/kato-drys-bee-embroidery-museum
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.

Προτάσεις για σένα:

Rural selected articles

Rural popular articles

VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.