Ύμνοι, Τραγούδια και Θρήνοι για την Παναγιά
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ύμνοι, Τραγούδια και Θρήνοι για την Παναγιά
Ύμνοι, Τραγούδια και Θρήνοι για την Παναγιά
Μουσική
Hymns and songs

Στη Συναυλία θα τραγουδήσει η διεθνούς φήμης Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή μαζί με την παιδική Χορωδία " Ανατολή" και το Μουσικό Σχήμα Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Η Νεκταρία Καραντζή είναι απο την Ελλάδα. Πρόκειται για τη μοναδική Ελληνίδα υμνωδό που έχει καταγράψει δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από 14 ετών και ενεργό δράση στα ψαλτήρια εκκλησιών από 9 ετών και που έχει διαδώσει, ως Ελληνίδα γυναίκα υμνωδός, τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική εκτός των Ελληνικών συνόρων. Μέσα από καλλιτεχνικές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζει προγράμματα στα οποία οι Ελληνικοί βυζαντινοί ύμνοι και τα ορθόδοξα θρησκευτικά μέλη σε γλώσσες όπως: Ρουμανικά, Ρωσικά, Γαλλικά, Ιταλικά, αλλά και τη γλώσσα του Χριστού, τα Αραμαϊκά, συναντούν αρχέγονες παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου. Ο διεθνής τύπος την έχει χαρακτηρίσει ως «ιδανική γυναίκα υμνωδό του ιερού και αρχέγονου μέλους», «Φωνή μαγευτική, γαλήνια και βαθιά που στέκεται ήρεμη στην σκηή σαν μεσολαβητής στην καρδιά του λειτουργικού μέλους και απόλυτα αφοσιωμένη σε ό,τι ερμηνεύει», «Σολιστ υψηλής ζήτησης, μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες του θρησκευτικού μέλους στον κόσμο.

Χώρος:
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Αγίας Ζώνης 6
Λεμεσός 3027, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 25 377 277
Ιστοσελίδα: www.pattihio.com.cy

Εισιτήρια: €10, €8
https://www.soldoutticketbox.com/panayias-hymns-2019/?lang=en

Σημαντικές στιγμές στην πορεία της υπήρξαν επίσης οι προσκλήσεις από την περίφημη Ακαδημία Λιστ στην Ουγγαρία, από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία και από το Πανεπιστήμιο του Οβιέδο στην Ισπανία, για να παρουσιάσει εισηγήσεις για τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική σε master class. Έχει παρουσιάσει συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής σε χώρες, όπως: Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία, Μολδαβία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία, Ιρλανδία κ.α. Έχει συνεργαστεί με την κορυφαία παραδοσιακή ερμηνεύτρια της Ουγγαρίας Marta Sebestyen, την Υμνωδό Sister Kassiani, όπως και με την διακεκριμένη ανδρική χορωδία θρησκευτικού μέλους του Αγίου Ευφραίμ “St Efraim male choir”, υπο τη διεύθυνση του Tamas Bubno και την Ελβετική χορωδία θρησκευτικού μέλος “Choeur Yaroslavl”, υπό τη διεύθυνση του Yan Greppin. Επιμελήθηκε επίσης τη μουσική στην πολυβραβευμένη σερβική ταινία “Isceljenje” (The Healing), του Ivan Jovic, σε σενάριο της Monja Milinkovic, παραγ. 2014.

Η παιδική χορωδία " Ανατολή" και το μουσικό σχήμα παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού έχουν δώσει συναυλίες με εκλεκτούς μουσουργούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η συναυλία πραγματοποιείται για να μας φέρει πιο κοντά στην παράδοση και την πίστη μας και αποτελεί ένα ευλαβικό αφιέρωμα στη Παναγία.

Τα έσοδα από τη συναυλία αυτή θα διατεθούν, για την ανέγερση του νέου ιερού ναού του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Λεμεσού.


DATE AND TIME
Σάββατο, Μαρτίου 30, 2019, 20:00
LOCATION
Λεμεσός
Δήμος Λεμεσού

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input