Ρεσιτάλ για Πιάνο με την JIYEONG MUN
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Ρεσιτάλ για Πιάνο με την JIYEONG MUN
Ρεσιτάλ για Πιάνο με την JIYEONG MUN

Για τη δεύτερη συναυλία στο The Shoe Factory, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος συνεργάζεται με το Keyboard Charitable Trust του Λονδίνου, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Κύπρο την Jiyeong Mun – μια από τις συναρπαστικότερες πιανίστριες της εποχής μας, η πορεία της οποίας έχει παραλληλιστεί με αυτήν της σπουδαίας Μάρτα Άργκεριχ. Πρώτη Νικήτρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Γενεύης το 2014 και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Μπουσόνι το 2015, η Jiyeong Mun θα ερμηνεύσει ένα άκρως δεξιοτεχνικό πρόγραμμα με έργα των Μπετόβεν, Ραβέλ και Σοπέν.

Χώρος:
The Shoe Factory
Οδός Ερμού 304
Λευκωσία, Κύπρος

Πληροφορίες & Εισιτήρια:
Εισιτήρια & Box Office: www.pharosartsfoundation.org & Τηλ: +357 22-663871 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00πμ-3:00μμ)
Εισιτήρια: €15 / €10 (Συνταξιούχοι, Μαθητές, Υποστηρικτές του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος)

JIYEONG MUN / πιάνο
Το 2014, σε ηλικία μόλις 18 ετών, η Jiyeong Mun κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Γενεύης, και ένα χρόνο αργότερα, το Πρώτο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Μπουσόνι στην Ιταλία. Έκτοτε, η φήμη της απογειώθηκε, κάνοντάς την μια από τις πιο περιζήτητες μουσικούς της γενιάς της και οδηγώντας την σε συμπράξεις με ορισμένες από τις σημαντικότερες ορχήστρες στον κόσμο.
Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 60ου Διαγωνισμού Μπουσόνι, Jörg Demus, παραλλήλισε την πορεία της με αυτήν της σπουδαίας Μάρτα Άργκεριχ, η οποία κέρδισε τον ίδιο διαγωνισμό το 1957 – «Στην Jiyeong Mun έχω ανακαλύψει εκ νέου μια φυσικότητα στη μουσικότητα που πίστευα πως είχε εκλείψει», δήλωσε. Η επιτυχία της νεαρής πιανίστριας, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η Jiyeong Mun απόδειξε τη δεξιοτεχνία της από πολύ νωρίς όταν κέρδισε αρκετούς άλλους διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τον Διεθνή Διαγωνισμό Άρθουρ Ρούμπινσταϊν το 2009, τον Διεθνή Διαγωνισμό για Νεαρούς Πιανίστες του Έτλινγκεν στη Γερμανία το 2012, και τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Τακαμάτσου στην Ιαπωνία το 2014.
Η Jiyeong Mun έχει εμφανισθεί με ορχήστρες όπως Ορχήστρα Ρομανικής Ελβετίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ασίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιαπωνίας, Ορχήστρα του Θεάτρου Βέρντι Τεργέστης στην Ιταλία, και Νέα Ορχήστρα Μπουσόνι, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως Μιουνγκ Βουν Τσουνγκ, Λιονέλ Μπρινγκέ και Αλεξάντρ Σέλλεϋ. Πρόσφατες εμφανίσεις της περιλαμβάνουν μια περιοδεία στη Γαλλία με την Ορχήστρα Χάιντν υπό τη διεύθυνση του Benjamin Bayl, περιοδεία στην Ασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κορέας, το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ στο Steinway Hall της Νέας Υόρκης, συναυλίες σε αίθουσες όπως Gewandhaus Λειψίας, Σαλ Κορτώ Παρισιού, Dvorak Hall Πράγας, και Φιλαρμονική Άρθουρ Ρούμπινσταϊν του Μπιντγκός, ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου για το Κέντρο Τεχνών της Σεούλ και μέσα στο πλαίσιο του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σεούλ, συναυλίες με τη Φιλαρμονική της Σεούλ και τη Συμφωνική Ορχήστρα KBS, μεταξύ άλλων.

Προγραμμα:
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Σονάτα για Πιάνο Αρ.31 σε Λα-ύφεση μείζονα, Έργο 110 (1821)
Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849): Φαντασία σε Φα ελάσσονα, Έργο 49 (1841)
Διάλειμμα
Μορίς Ραβέλ (1875-1937): Καθρέπτες (Miroirs) (1905)
Μορίς Ραβέλ (1875-1937): La Valse, χορογραφικό ποίημα για σόλο πιάνο (1920)

Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019, 20:30


: Λευκωσία

: Δήμος Λευκωσίας

: Μουσική

JIYEONG MUN

Αναζήτηση Εκδήλωσης

Κύριες Ετήσιες Εκδηλώσεις

Newsletter

Όνομα
Please provide your Name

EMAIL
Please provide your email

Invalid Input