fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Μουσικοχορευτικό Συναπάντημα Ημιορεινής
Μουσικοχορευτικό Συναπάντημα Ημιορεινής
Φεστιβάλ
klirou.jpg
Το «Χορευτικό Συναπάντημα Ημιορεινής» αποτελεί μια μοναδική πολιτισμική εμπειρία εμπνευσμένη από τα μουσικοχορευτικά δρώμενα της ημιορεινής Λευκωσίας, η οποία σκοπό έχει να αποδώσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λαϊκής παράδοσης της περιοχής. Το φεστιβάλ αποτελεί έμπνευση του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου, ΠΑΟΚ-Κλήρου το οποίο σε συνεργασία με 4 Κοινότητες της περιφέρειας θα παρουσιάσουν στην ανανεωμένη πλατεία της Κλήρου ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με έμφαση στον Κυπριακό παραδοσιακό χορό και την Λαϊκή παράδοση. Πέντε Συγκροτήματα, 100 χορευτές, μουσικοί και οργανοπαίχτες θα αναβιώσουν μέσα από το χορό τόσο τις αγροτικές ασχολίες όσο και τις κοινωνικές συνήθειες των διαφόρων γενεών των τοπικών κοινοτήτων. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εργαστήρια Λαϊκής Τέχνης τα οποία θα παρουσιάζουν παραδοσιακά επαγγέλματα από έμπειρους Τεχνίτες όπως ξυλογλυπτική, κατασκευή τόνενης καρέκλας και ψάθας, και επίδειξη κεντήματος με σμιλή. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα βιώσουν την γευστική εμπειρία των τοπικών οινογαστρονομικών προϊόντων με τους έμπειρους κατασκευαστές της τοπική Ζιβάνας με επι τόπου απόσταξη, της παρασκευής Χαλλουμιών, τραχανά και Λοκμάδων καθώς και άλλων εδεσμάτων όπως κυπριακό παστελάκι και παραδοσιακό Σουσιούκκο. Στο χώρο θα πωλείται το παραδοσιακό κλέφτικο της περιοχής καθώς και άλλες επιλογές φαγητών, γλυκών και ποτών. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με το μουσικό σχήμα «ΑΝΤΑΜΑ» το οποίο θα αναδείξει την κυπριακή μουσική με μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους να χορέψουν και να διασκεδάσουν αντάμα.

Χώρος/οι
Κεντρική Πλατεία Κλήρου
Ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου, 2600, Κλήρου, Λευκωσία
Τηλ :99783436
Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/PaokKlirou

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
https://www.facebook.com/events/1754276668253204/?ref=newsfeed

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης: 17 Ιουνίου 2022

Ώρα έναρξης/Ώρα λήξης: 18:30 - 00:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ
DATE AND TIME
Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022, 18:30 - 00:00
LOCATION
Λευκωσία
KLIROU
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.