fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»Έκθεση «Η Ιστορία της Άννας Φρανκ – Αφήστε με να είμαι ο Εαυτός μου»
Έκθεση «Η Ιστορία της Άννας Φρανκ – Αφήστε με να είμαι ο Εαυτός μου»
Έκθεση τέχνης
anna frank.jpg
Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Κύπρο, το Σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και ο Δήμος Παραλιμνίου διοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας Η Ιστορία της Άννας Φρανκ: «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου» που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.
 
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και η Πρέσβειρα του Βασιλείου της Ολλανδίας κα Elke Merks-Schaapveld την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Δημαρχείο Παραλιμνίου.
 
Ημερομηνίες και ώρες Λειτουργίας:
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 - Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022
Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-14:30 και Σάββατο και Κυριακή 09:00-13:00.
 
Είσοδος Δωρεάν
 
Η έκθεση
 
Η εκπαιδευτική έκθεση «Αφήστε Με να Είμαι ο Εαυτός Μου» – Η Ιστορία της Ζωής της Άννας Φρανκ αφηγείται την ιστορία της Άννας Φρανκ και του Ολοκαυτώματος και προκαλεί τους επισκέπτες να εξετάσουν πιο γενικά θέματα όπως είναι η ταυτότητα, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις.
 
Ιστορικό Περιεχόμενο
 
Το ιστορικό μέρος της έκθεσης «Αφήστε Με να Είμαι ο Εαυτός Μου» βοηθά  στους επισκέπτες να ταυτιστούν με την προσωπική ιστορία της Άννας Φρανκ. Μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες απεικονίζουν τα ευτυχισμένα πρώτα παιδικά χρόνια της Άννας στη Φρανκφούρτη, και στη συνέχεια τη μετανάστευση της οικογένειας στο Άμστερνταμ.
 
Με διαδοχικό τρόπο, η έκθεση συνδέει την προσωπική ιστορία της οικογένειας Φρανκ με τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής: την άνοδο των Ναζί, τη Γερμανία την απομόνωση και τις διακρίσεις κατά του εβραϊκού πληθυσμού, με τελικό αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα.
 
Κάποιες ενότητες της έκθεσης περιέχουν εικόνες του σπιτιού στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου η οικογένεια Φρανκ κρύφτηκε για περισσότερα από δυο χρόνια. Αυτές οι ενότητες περιέχουν επίσης εικόνες και κείμενα για τον εξωτερικό κόσμο εκείνης της εποχής: παρουσιάζουν την Ολλανδία υπό την κατοχή των Ναζί, τις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.
 
Η Άννα Φρανκ σήμερα
 
Το σύγχρονο τμήμα της έκθεσης περιλαμβάνει ιστορίες νέων ανθρώπων σήμερα. Διερευνά τέσσερα γενικά θέματα τα οποία αντλήθηκαν από την ιστορία της Άννας Φρανκ:
 
• Ταυτότητα: πώς αντιλαμβανόμαστε τη δική μας ταυτότητα; Είναι διαφορετική από το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι; 
• Τα άτομα ως μέλη ομάδας: σε ποια ομάδα ανήκουμε; Πώς μας χαρακτηρίζουν οι άλλοι; 
• Διακρίσεις; Τι συμβαίνει όταν δεν μας αποδέχονται οι άλλοι;
• Ανταπόκριση: Τι μπορούμε να κάνουμε κατά των διακρίσεων;

Χώρος:
Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Αντώνη Παπαδοπούλου 6, 5310 Παραλίμνι
Τηλ: 23819300                        
 Ιστοσελίδα: www.paralimni.org.cy
 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/paralimnimunicipality/

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης:  8-15 Nοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης/ Ώρα λήξης:  Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:30 και Σάββατο-Κυριακή 09:00-13:00
DATE AND TIME
Έναρξη: Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2022
Λήξη: Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2022
LOCATION
Αμμόχωστος
PARALIMNI
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.