Χωριό Κάτω Δρυς
Ελληνικά
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Χωριά»Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς
Χωριό Κάτω Δρυς

Το μικρό ορεινό χωριό Κάτω Δρυς βρίσκεται στην περιοχή της Λάρνακας κι είναι ειδυλλιακό και γραφικό, προσφέροντας τον ιδανικό προορισμό για αγροτουρισμό. Το χωριό βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρνακας και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί, ακολουθώντας τη διαδρομή Α5 και Α1, και στη συνέχεια τη διαδρομή E105. Πριν φτάσετε το χωριό Λεύκαρα, στρίβετε αριστερά προς Κάτω Δρυ.

Το χωριό υπάρχει από τη βυζαντινή περίοδο και αναφέρεται ως η γενέτειρα του Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, ενώ το όνομα «Catodi» εμφανίζεται επίσης και σε παλιούς χάρτες.

Στα γεωργικά προϊόντα του χωριού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων καλλιεργειών, σταφύλια, εσπεριδοειδή, αμύγδαλα, ελιές και χαρουπιές ενώ η βιοτεχνία της φημισμένης δαντέλας των Λευκάρων ασκείται και στο χωριό, το οποίο γειτονεύει με τα Λεύκαρα.

Το χωριό είναι μέρος της 7ης Διαδρομής του Κρασιού του νησιού, καλύπτοντας την περιοχή της ορεινής Λάρνακας - Λευκωσίας. Έχει δυο ενδιαφέροντα μουσεία: το Αγροτικό Μουσείο και το Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος καθώς και δύο σημαντικές εκκλησίες: της Παναγίας της Ελεούσας (που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα) και του Αγίου Χαράλαμπους (που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα).

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Φεστιβάλ «Φέγγαρος», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο χωριό, τον Ιούλιο.

REPUBLIC OF CYPRUS              EUROPEAN UNION              EU STRUCTURAL FUNDS              CYPRUS TOURISM ORGANIZATION

Η ιστοσελίδα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σχετικά Άρθρα

Χωριό Άλωνα Το παλιό χωριό Άλωνα βρίσκεται στην…
Χωριό Ευρύχου Το χωριό Ευρύχου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Ανώγυρα Το γραφικό χωριό Ανώγυρα βρίσκεται στην…
Χωριό Αθηένου Το χωριό Αθηένου βρίσκεται στην περιοχή…
Χωριό Δρούσεια Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται…
Χωριό Αυγόρου Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην Επαρχία…
Χωριό Αγρός Ο Αγρός βρίσκεται στην οροσειρά του…
Χωριό Φικάρδου Το χωριό Φικάρδου βρίσκεται στην Επαρχία…
 • Newsletter

  Όνομα
  Please provide your Name

  EMAIL
  Please provide your email

  Invalid Input