fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»CHORAL CROSSROADS 2022 (*Στο πλαίσιο του 17 Cyprus Rialto World Music Festival)
CHORAL CROSSROADS 2022 (*Στο πλαίσιο του 17 Cyprus Rialto World Music Festival)
Μουσική
choral chrossroads.jpg
Οι Μουσικές του Κόσμου επιστρέφουν και φέτος
 στο Rialto Open Air!
 
Το Θέατρο Ριάλτο προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, βγαίνει έξω και μετατρέπεται ξανά σε Rialto Open Air. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, πίσω από το Θέατρο, στήνεται για μια ακόμη χρονιά η σκηνή του Cyprus Rialto World Music Festival, έτοιμη να υποδεκτεί κάτω από τα άστρα, σχήματα και μουσικούς που ασχολούνται με τις Μουσικές του Κόσμου.
 
Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζει, όπως και τα τελευταία χρόνια, να εστιάζει σε σχήματα αλλά και σε μουσικούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τη νεότερη δουλειά τους. Τα έξι σχήματα που έχουν επιλεγεί μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, θα παρουσιάσουν μουσικές που μπλέκονται ανάμεσα στους ρυθμούς τα χρώματα και τους ήχους. Μουσικές όπου το παραδοσιακό στοιχείο συναντά την τζαζ, το φλαμέγκο, τους ήχους της Ανατολής και της Μεσογείου, δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους αλλά και επισκέπτες της Κύπρου να εκτιμήσουν μουσικές λιγότερο γνωστές, αλλά αναγνωρίσιμες και συναρπαστικές. Στο πλαίσιο του Rialto World Music, πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, oπετυχημένος θεσμός του Rialto Residency.

Τα  ChoralCrossroadsαποτελούν ένα θεσμό της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή που άρχισε το 2011 και συνεχίστηκε το 2013, 2018 και 2019 με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορωδών από την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο. Ο θεσμός συνεχίστηκε και το 2021, όπου εν μέσω πανδημίας, 42 χορωδοί από έξι χώρες, αξιοποιώντας την τεχνολογία, ένωσαν τις φωνές τους ερμηνεύοντας το γνωστό κυπριακό τραγούδι “Η Μηλιά”.
 
Στη φετινή διοργάνωση χορωδοί από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο συναντιόνται ξανά, δημιουργώντας μια κοινή χορωδία κι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που συνδυάζει τη μουσική παράδοση των χωρών τους, με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα και στη ζωή. Το αποτέλεσμα της τετραήμερης συνεργασίας (14 – 17 Ιουλίου) αυτής της πολυεθνικής χορωδίας θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του CyprusRialtoWorldMusicFestival.
 
Συμμετέχουνχορωδοί από την Ιορδανία (NaiChoir), τον Λίβανο (Université Saint-Joseph Choir), την Ελλάδα (Χορωδία Ι.Ν. Μεθόδιου και Κυρίλλου Θεσσαλονίκης), την Σερβία (Μουσικό Κολλέγιο Βελιγραδίου) καιτην Κύπρο (Χορωδίες Επιλογής).
 
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μιχάλης Γρηγορίου
 
Την ομάδα των ChoralChrossroadsσυμπληρώνουν η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλουαπό την Ελλάδα, η Τουρκοκύπρια Μαέστρος  HareYakulaκαι η DianaTalhamiΜαέστρος από την Ιορδανία.
 
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κώστας Αποκίδης – κιθάρα, Στέλιος Ολύμπιος – μαντολίνο, μπουζούκι, Νίκος Παντέχης – ακορντεόν,  Ιωάννης Καρσεράς – κοντραμπάσο, Κορίνα Βασιλείου – πιάνο και Αλέξανδρος Χαραλάμπους – κρουστά.
 
Αφήγηση: ΠέτροςΜαντράλης

Χώρος:
Όνομα:  Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (Πίσω από το Θέατρο Ριάλτο)
Ταχυδρομική διεύθυνση:  Κυριάκου Οικονόμου 21, 3040 Λεμεσός
Τηλ:  77777745        
Φαξ: 25749663
Ιστοσελίδα: www.rialto.com.cy
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Rialto FB: Rialto Theatre - ΘέατροΡιάλτο
Rialto Instagram: rialto_theatre_cyprus
You tube: Rialto Theatre Limassol
Twitter: Rialto Theatre

Ημερομηνία έναρξης/Ημερομηνία λήξης: 17 Ιουλίου 2022

Ώρα έναρξης/Ώρα λήξης:  21:00 – 22:30

Τιμή Εισόδου/Εισιτήριο: €5 (Ελεύθερη είσοδος για μουσικούς, μαθητές & φοιτητές)
DATE AND TIME
Κυριακή, Ιουλίου 17, 2022, 21:00 - 22:30
LOCATION
Λεμεσός
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.