fbpx
EL
Μουσείο Κώστα Αργυρού
Μουσείο Κώστα Αργυρού

Η έκθεση  στο Μουσείο αποτελείται από την πλειονότητα των πέτρινων και ξύλινων γλυπτών του Κώστα Αργυρού, καθώς επίσης και των ψηφιδωτών παραστάσεων και των πινάκων του. Ο Αργυρού είναι ο πρώτος επώνυμος Κύπριος ναΐφ γλύπτης. Η καλλιτεχνική του πορεία διήρκησε έως τον θάνατό του το 2001. Οργάνωσε ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αρκετά έργα του περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Στην ανατολική πλευρά του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου βρίσκεται η Πινακοθήκη με τις θρησκευτικές ψηφιδωτές παραστάσεις και τα κενοτάφια του ιδίου και της συζύγου του. Εξωτερικά η αίθουσα θυμίζει εκκλησία, επειδή αρχικά προοριζόταν για αυτήν τη χρήση.

Virtual video: https://virtuallarnakaregion.com/Costas-Argyrou-Museum/

Περιοχή Λάρνακα
Διεύθυνση: Κώστα Αργυρού 7, 7577, Μαζωτός 
Τηλ. Επικοινωνίας Τηλ: +357 24 433 335
Ώρες Λειτουργίας Τετάρτη-Κυριακή 10:00 – 17:00
Περίοδος Λειτουργίας Όλο τον χρόνο.
Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη και  κατά τις Δημόσιες Αργίες.
Τιμή Εισόδου Δωρεάν
  Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.
 
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.