fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Ανακαλύψτε την Κύπρο»Ύπαιθρος»Μουσεία & Γκαλερί»Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, Λιβάδια
Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, Λιβάδια
Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, Λιβάδια
Στο χωριό Λιβάδια διατηρείται μια μοναδική τεχνική καλαθοπλεκτικής με τη χρήση ψαθιών και καλαμιών. Η διατήρηση αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωρίου διασφαλίζεται με τη δημιουργία του Μουσείου Καλαθοπλεκτικής, το οποίο παρουσιάζει την τεχνική της επεξεργασίας των καλαμιών και εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016.

Το μουσείο αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Λιβαδιών για τη δημιουργία ενός χώρου για τη διατήρηση και προβολή της παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής, της "καλαμώτης", η οποία σήμερα ασκείται μόνο από λίγες γυναίκες, αλλά κάποτε αποτελούσε ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής και απασχόλησης των κατοίκων.
Στα παλιά χρόνια, οι γυναίκες αφιέρωναν σημαντικό μέρος του χρόνου τους στη συλλογή και το διαχωρισμό των καλαμιών για την κατασκευή διάφορων προϊόντων καλαθοπλεκτικής, και τα Λιβάδια είναι το μόνο μέρος στο νησί όπου κατασκευάζονται ακόμη "ψαθάρκες" (παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των σκεπών) ενώ η τεχνική αυτή συμπεριλαμβάνεται και στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το μουσείο παρουσιάζει αυτήν την πλούσια ιστορία με έναν σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο μέσα σε ένα κτίριο κατασκευασμένο το ίδιο από καλάμια. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν καλάθια, μουσικά όργανα, εργαλεία και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφικής έκθεσης.
Το παγκάκι, από καλάμια διατηρημένα σε ρητίνη, που είναι τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρο του μουσείου συμβολίζει την ανθεκτικότητα της παράδοσης της καλαθοπλεκτικής και αναδεικνύεται κατά της νυχτερινές ώρες με τον κατάλληλο φωτισμό. Κατασκευάστηκε από το Youth Makerspace Larnaka και χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας.

Για μια μοναδική εικονική εμπειρία, το έργο «Εικονικά Μουσεία της Λάρνακας» σας παρέχει τη δυνατότητα πατώντας εδώ να ακολουθήσετε την περιήγηση του μουσείου, η οποία είναι εμπλουτισμένη με επιπρόσθετο υλικό, είτε από το σπίτι σας είτε  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο μουσείο.

Περιοχή: Λιβάδια, Λάρνακα
Διεύθυνση: 1 Dikaiosinis, Livadia Village 
Επικοινιωνία: Tηλ: +357 24 82 17 40
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη: 09:00 - 13:00 / 16:00-18:00

Παρασκευή & Σάββατο: 09:00 - 13:00
Περίοδος λειτουργίας: Ολόχρονα
Κλειστά τις δημόσιες αργίες
Entrance Fee: €2 (ενήλικες) / €1 (κάτω των 12)
Website: https://larnakaregion.com/directory/product/craft-caning-museum-livadia
   Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.
 



Experience the immersive 360 Virtual Tour in fullscreen mode - click here!
Οι ώρες λειτουργίας, καθώς και η τιμή εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Συνετό θα ήταν οι επισκέπτες να τα επιβεβαιώνουν πριν την επίσκεψή τους.
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.